Nieuws

Deltares op de Waterinfodag (5 maart)

- Op donderdag 5 maart vindt in de Waterinfodag plaats. Dit congres gaat in op ontwikkelingen in Nederlandse watersector, met name op het gebied van informatievoorziening.

Alle kennis over het gedrag van grond nu in één naslagwerk

- Voor beginnende geotechnici en geotechnici die veel tijd doorbrengen achter de computer is er sinds kort een handig boek  beschikbaar om feeling te houden met grond. Het boek heet ‘Grondgedrag, feiten, normen en waarden met betrekking tot grond in de praktijk’ en is opgesteld door Piet Lubking (oud Deltares-medewerker)

Eerste stap adaptief deltaplan Bangladesh

- In Dhaka, Bangladesh is een eerste gezamenlijke workshop gehouden om mogelijke maatregelen voor het Deltaplan Bangladesh te identificeren. Het resultaat is een reeks van maatregelen om overstromingen te beperken, het rivier- en kustbeheer te verbeteren en watertekorten te voorkomen. Het is een eerste belangrijke stap in het ontwikkelen van een adaptief deltaplan voor Bangladesh. Een plan dat tot 2100 moet zorgen voor een duurzaam, leefbaar en economisch ontwikkeld deltagebied.

Erosiekuilen in Oude Maas en Dordtse Kil

- Dat het afsluiten van het Haringvliet de enige oorzaak is van erosiekuilen in Oude Maas en Dordtse Kil is te makkelijk gezegd, is de conclusie van Kees Sloff, riviermorfoloog bij Deltares, tijdens het symposium Deltawater nu en later.

Registreren voor download

Vul uw e-mail adres in om toegang te krijgen tot de download pagina.

Uw e-mailadres wordt gebruikt om te controleren of wij over uw gegevens beschikken om direct toegang te geven tot de download pagina. Als u bij ons niet geregisteerd bent, dan moet u eenmalig een webformulier invullen, waarna u direct toegang krijgt tot de download pagina.

Bij een volgend bezoek is het invullen van uw e-mailadres voldoende om direct toegang te krijgen.

Registratie gebruikers

Bent u gebruiker van Deltares systems software en zou u graag op de hoogte blijven van nieuwe releases en aanvullende informatie voor een specifiek product? Vul dan onderstaande gegevens in en selecteer een of meerdere producten.

 1. Man Vrouw
 2. Ja

Registratie gebruikers - vervolg

Vink het programma aan waarvoor u informatie wenst te ontvangen:

 1. Applied Geology and Geophysics
 2. Catchment hydrology
 3. Coastal structures and waves
 4. Flood risk analysis
 5. Foundation engineering and underground works
 6. Freshwater ecology and water quality
 7. Groundwater management
 8. Harbour, coastal and offshore engineering
 9. Hydraulic lab support and instrumentation
 10. Hydrodynamics and real-time systems
 11. Industrial hydrodynamics
 12. Morphology and sediment dynamics
 13. Operational water management
 14. River dynamics and inland water transport
 15. Soil engineering
 16. Subsurface and Groundwater quality
 17. Urban Water and Subsurface
 18. Water quality and ecology


Registratie voltooid

Uw gegegevens zijn herkend door het systeem. Dit venster sluit binnen enkele seconden. Klik op de link om uw download te voltooien.