Grondmechanica en funderingstechniek 1 (PAOTM)

Vervolgopleiding (CGF-1)

Deze cursus gaat dieper in op een breed scala aan onderwerpen in de grondmechanica en funderingstechniek en is een vervolg op de CGF-2 cursus. De opleiding staat onder auspiciën van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten.

In CGF-1 leert u zelfstandig bouwputten en funderingen te ontwerpen en u verwerft gedegen theoretische kennis en ontwerpvaardigheid in  de grondmechanica en funderingstechniek. U rondt de opleiding af met een centraal examen.

De basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2) alsook de vervolgopleiding (CGF-1) worden beschouwd als dé standaard binnen het geotechnische werkveld en worden als zodanig hoog gewaardeerd binnen Nederland. Veel bedrijven in de civiele techniek stimuleren daarom hun medewerkers om deel te nemen aan deze cursus.

Onderdelen CGF-1

Tijdens deze boeiende praktijkopleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ingenieursgeologie
  • Grondonderzoek in het terrein en het laboratorium
  • Bepaling grondparameters ten behoeve van het geotechnisch ontwerp
  • Ontwerpen van grondconstructies en van funderingen op staal en palen
  • Opstellen bemalingsplan
  • Bepalen van het grondmechanisch draagvermogen
  • Ontwerpen van grondkerende constructies en verankeringen
  • Invloed van het uitvoeringsproces

Planning locaties Utrecht en Delft

Bij voldoende animo loopt deze cursus tegelijkertijd in Utrecht en Delft.  Als dat het geval is, kunt u bij verhindering bij een les deze op de andere locatie inhalen. Lesdagen zijn vooral op dinsdag en donderdag, het centrale examen vindt plaats op een vrijdagmiddag. U kunt bij uw inschrijving een voorkeur aangeven voor de locatie (Delft of Utrecht).

Bedoeld voor

U heeft een vooropleiding op academisch niveau, hbo-niveau (civiele techniek), of mbo-niveau aangevuld met de Basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2). Hierdoor bent u in ieder geval bekend met termen als sondering, samendrukkingsproef, korrelspanning en momentenlijn. Het berekenen van krachten en spanningen in geotechnische constructies ziet u als een uitdaging.

Cursusduur: 19 september 2017 -9 februari 2018 (Delft)
21 september 2017 – 9 februari 2018 (Utrecht)
Prijs: € 2.870,00 excl. btw
Studiepunten: 28 PDH’s Geotechniek
Dagindeling: 13 dinsdagavonden, 1 dinsdagmiddag en examen op vrijdagmiddag
In samenwerking met: KIVI afdeling Geotechniek

Kijk voor het volledige cursusaanbod op www.paotm.nl. Via de website kunt u zich ook inschrijven voor deze cursus.