Publications
Search inside publication
4073 results
Monitoring droogteonderzoek veenkaden : eindrapportage
Rapport betreffende de meettechnieken die ingezet kunnen worden om de effecten van verdroging (droogtegevoeligheid) van veenkaden te volgen. Diverse meettechnieken hebben gedurende minimaal een jaar metingen verricht aan een veenkade in Ouderkerk aan de Amstel (de Veenderij).
SBW faalmechanismen in losgepakt zand : D - flow slide
Dit rapport bevat een overzicht van de werkzaamheden in 2012 aan het nieuwe rekenprogramma "D-Flow Slide" voor zttingsvloeiing en bresvloeiing. Er is ook een start gemaakt voor de aansluiting op het platform DAM: Dijksterkte Analyse Module.
Onderzoek en veldpilot van passive sampling met partitie- en adsorptie-samplers
Dijken op veen : factual report opbouw proef 1 en 2
Deze rapportage, factual report opbouw proef 1 en 2, betreft de vastlegging van de proefopbouw van de eerste twee proeven. Met nadruk worden de wijzigingen tussen het draaiboek -- dat voorafgaand aan de opbouw is opgezet -- en de opbouw in het veld weergegeven. Ingegaan wordt op zaken als: * beschrijving van de onderdelen van de opbouw van proef 1 en 2 * As built tekening eindsituatie opbouw proef 1 en 2 * Beschrijving van het proces rondom de opbouw van proef 1 en 2 * Leerpunten en aanbevelingen naar de opbouw van proef 3, 4 en 5.
Hydromorfologische ingrepen in de Nederlandse kustwateren : effecten in relatie tot een goede milieutoestand van de Noordzee
Dit rapport geeft een beschrijving van de eisen die de Kaderrichtlijn Water (KRW) en de Kaderrichtlijn Mariene Strategie (KRM) stellen ten aanzien van de effecten van hydromorfologische ingrepen op de toestand van de kustwateren.
Voorverkenning NWO's in duinen
In deze voorverkenning vindt een inventarisatie plaats van de problematiek rond Niet Waterkerende Objecten in duinwaterkeringen. Tevens bevat deze voorverkenning een Plan van Aanpak om tot toepasbare toets- en ontwerpregels te komen.
Monitoring gewasbeschermingsmiddelen met passive sampling bij Hoogheemraadschap van Delfland
Stroming in de Westerschelde : inventarisatie van de informatiebehoefte en informatievoorziening
In de Westerschelde is behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige waterstands-, golf- en stromingsinformatie. De informatiebehoefte voor stroming komt voort uit: Onderzoek en evaluatie ten behoeve van doorvaart voor scheepvaart (LTV programma). Informatievoorziening ten behoeve van het begeleiden en belaadsen van scheepvaart. Informatie voor de bepaling van de morfologische ontwikkeling van de Westerschelde ten aanzien van veiligheid tegen overstroming. De bepaling van (de ontwikkeling van) de waterkwaliteit en slibhuishouding. Stromingsinformatie voor search and rescue, en traceren van verloren lading, lozingen en andere calamiteiten. De behoefte betreft zowel historische gegevens, de actuele situatie als verwachtingen.
Integratie van metingen en modellen voor de waterstandsmonitoring in Zeeland : het frequenter draaien van RWsOS Noordzee
Dit rapport betreft de operationalisering van een op Data Model Integratie (DMI) gebaseerd waterstandsmonitoring systeem voor het gebied Zeeland. Het beoogde systeem is een aanpassing of uitbreiding van het in 2014 operationeel op te leveren DCSMv6-ZUNOv4-KF gedeelte van RWsOS Noordzee. Het systeem levert waterstandsvoorspellingen via een cyclus van een hindcast en forecast run van het model. Voor het doel van waterstandsmonitoring dient de cyclus frequenter te draaien. In dit rapport worden potentiele problemen geanalyseerd die in de weg staan voor het frequenter draaien van het systeem. Mogelijke oplossingen ervoor zijn in dit rapport voorgesteld.
Brede, gebiedsspecifieke verkenning van effecten van klimaatverandering, in samenhang met toekomstscenario’s en trendmatige ontwikkelingen : managementsamenvatting
Deze managementsamenvatting heeft betrekking op de resultaten die zijn geboekt in het project 'Brede, gebiedsspecifieke verkenning van effecten van klimaatverandering in Haaglanden, in samenhang met toekomstscenario's en trendmatige ontwikkelingen', dat is uitgevoerd binnen het onderzoeksprogramma Kennis voor Klimaat. Het eindrapport van dit project is te verkrijgen bij Kennis voor Klimaat en Waterkader Haaglanden, projectnummer HSHL06_12, rapportnummer KvK/030A/2010.