Waar en wanneer?


Datum
Tijd
10:00 - 13:00 uur
Locatie
Aqua Nederland Vakbeurs, Evenementenhal Gorinchem
Kosten
Gratis
Inschrijven

Let op! Je moet je apart registreren voor toegang tot de Aqua Nederland beurs.

We hebben een afwisselend programma samengesteld dat bijna rond is. De volgende onderwerpen staan al vast:

  • De gemeente Vlaardingen neemt ons mee in het (ontwerp) proces dat is doorlopen om tot een optimalisatie van de ontvangstkelder van rioolgemaal Holy te komen.
  • Waterschap Vechtstromen presenteert hun zoektocht (en de problemen waar ze tegen aan liepen) naar de oorzaak van trillingen bij één van hun gemalen.
  • Hoe om te gaan met de vervanging van (AC) persleidingen? Waterschapsbedrijf Limburg neemt ons mee in de vele inspecties die ze hebben uitgevoerd en hoe ze daarmee Asset Management willen gaan inrichten en de renovatie-opgave van deze leidingen onderbouwd te kunnen uitvoeren.
  • Update programma Professioneel Afvalwatertransport – Cornelis de Haan, namens STOWA

In de afgelopen 20 jaar is er binnen de CAPWAT CoP veel nieuwe kennis ontwikkelt over o.a. de stromingsprocessen in afvalwaterleidingen. Praktijk, kennis en ervaring komen samen om zo robuust en efficiënt mogelijk te kunnen ontwerpen en beheren.

Wat in 2003 gestart is als vierjarig onderzoeksproject over CAPaciteitsverliezen in afvalWATerpersleidingen, waarin de mechanismen voor het ontstaan, stagneren en afvoeren van gasbellen in afvalwaterpersleidingen zijn onderzocht is inmiddels uitgegroeid tot een levendige community. Een community met mensen van waterschappen, gemeentes, ingenieursbureaus, aannemers en toeleveranciers. Deltares organiseert voor deze community ieder jaar een CoP-bijeenkomst met actuele onderwerpen uit de afvalwatertransportwereld.

Deze pagina delen.