Over Didrik Meijer

Didrik Meijer is senior specialist in modellering, monitoring en stedelijke drainage. Sinds 2014 werkt hij voor Deltares als senior specialist en adviseur voor de afdeling stroomgebiedhydrologie. Als projectleider en modelspecialist heeft hij gewerkt aan de Mojana Flood studie en het Cauca model mitigatie project in Colombia. Deze projecten bestaan uit de bouw van 1D- en 2D-modellen voor runoff in SOBEK en de optimalisering van de werking van het reservoir Salvajina. Hij coördineert ook de ontwikkeling van datavalidatiesoftware voor Deltares en is betrokken bij de 1D2D ontwikkeling van Delft3D Flexible Mesh (Delft3D FM). Van 2004 tot 2014 werkte hij bij Witteveen+Bos als specialist stedelijke drainage.

Als specialist en projectleider heeft hij allerlei stedelijke rioleringsprojecten uitgevoerd. Voorbeelden zijn:

  • modelstudies ter analyse en verbetering van bestaande afwateringssystemen
  • ontwerp van stedelijke afwateringssystemen
  • monitoringprojecten van stedelijke afwateringssystemen
  • beleidsprojecten

Hij heeft gewerkt voor o.a. de waterschappen Hollands Noorderkwartier, de Dommel, Brabantse Delta, Delfland en Rijnland en voor o.a. de gemeenten Leeuwarden, Rotterdam, Haarlem, Amstelveen, Haarlemmermeer, Zaandam, Roermond, Barneveld, Alkmaar. Van 2001 tot 2004 werkte hij in de provincie La Union in Peru. Hij adviseerde de irrigatiebesturen over het waterbeheer van de rivier Ocona en Cotahuasi en over irrigatie.

Sinds 2006 werkt Didrik als docent voor Stichting Wateropleidingen en Stichting RIONED. Hij geeft les en cursussen over stedelijke drainage.

Didrik is regio manager voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Deze pagina delen.