Over Wout Bakker

Wout Bakker kwam voor het eerst in contact met Deltares in 2014 tijdens zijn stage die deel uitmaakte van zijn masterstudie Solid Fluid Mechanics aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Delft (TUD). Hij bestudeerde de golfgeïnduceerde beweging van flexibele vegetatie onder water in een experimenteel onderzoek uitgevoerd in de golfgoot van het Waterbouwkundig Laboratorium van de CiTG faculteit van de TUD. Zijn MSc afstudeerproject over de invloed van turbulentie aan het vrije oppervlak op de vorming van een drijflaag van cyanobacteriën was in nauwe samenwerking met een aantal experts van Deltares. Tijdens dit project raakte hij vertrouwd met het doen van experimenteel onderzoek in fysieke schaalmodellen en maakte hij kennis met de optische meettechniek Particle Image Velocimetry (PIV). Na het afronden van zijn studie aan de TUD in 2016 werkte Wout op freelance basis bij Deltares, waar hij experimenteerde met de toepassing van LED's als verlichtingsbron voor PIV-metingen.

In 2017 nam hij een half jaar vrij voor een motortrip die begon in Nepal en eindigde in zijn woonplaats in Nederland. In 2018 werkte hij als freelancer voor Deltares en TUD, waar hij de ontwikkeling van high-power gepulseerde LED's als alternatief voor lasergebaseerde PIV voortzette. In maart 2019 begon hij te werken bij Deltares op de afdeling Experimantal Facility Support, voornamelijk betrokken bij de ontwikkeling en toepassing van (optische) meettechnieken in de schaalmodelprojecten uitgevoerd in de Deltares faciliteiten.

Hij werkte in tal van projecten waarbij hij zijn analytische en technische vaardigheden combineerde, zonder daarbij zijn plezier en prettige omgang met collega's uit het oog te verliezen. Samen met de meet- en monitoring collega's bij Deltares probeert hij de meettechnieken die worden toegepast bij Deltares up-to-date te houden.

Wout werkt ook op vrijwillige basis als gastheer in twee natuurgebieden (Engelsmanplaat en Boschplaat op Terschelling) en coördineert een grote groep vrijwilligers voor Staatsbosbeheer.

Deze pagina delen.