WBI beoordeling macrostabiliteit en piping (PAOTM)

Bericht van de PAO Naar aanleiding van de persconferentie van maandag 23 maart 2020, zijn wij genoodzaakt alle cursussen tot en met 31 mei 2020 uit te stellen. We vinden dit zeer spijtig, maar het belang van ieders gezondheid staat voorop. Sommige cursussen gaan alsnog door als online cursus. Hierover word je per cursus geïnformeerd.

Heb je je inschreven voor een cursus t/m 31 mei?
Dan ontvang je spoedig bericht van ons. Wij zijn met onze cursusleiders en docenten in gesprek om een nieuwe datum te plannen voor de cursus. Zodra dit bekend is, zullen we je hierover berichten.

Wat gebeurt er met de cursussen na 31 mei?
Deze gaan vooralsnog gewoon door. We houden de actuele adviezen van de Rijksoverheid in de gaten. Het kan echter zo zijn dat een cursus verplaatst moet worden als er nieuwe maatregelen worden afgekondigd. Als dit het geval is, dan zullen wij je daar zo snel mogelijk over informeren.

Ik heb de cursus al betaald. Krijg ik mijn geld terug?
Alle cursussen tot en met 31 mei worden verplaatst naar later in het jaar. Je inschrijving wordt dus omgezet naar de nieuwe datum. Mocht deze datum je niet schikken, dan krijg je je geld terug.

INNW cursus Geotechniek

De WBI toetssporen piping en macrostabiliteit beoordelen de geotechnische stabiliteit van een dijk of dam in verschillende stappen van grof naar fijn. Piping kan ontstaan als gevolg van kwelstroming. Bij macrostabiliteit schuiven grote delen van de dijk af langs schuifvlakken. Voor beide toetssporen is de opbouw en de sterkte van de ondergrond van belang. De samenstelling van de ondergrond kan via bijvoorbeeld sonderingen en boringen worden vastgesteld. De datadichtheid is echter regelmatig te beperkt om een goed beeld te krijgen van de mogelijke variatie in de ondergrond. Het is daarom belangrijk om de geologische kennis te gebruiken. De geologische kennis en de resultaten uit de sonderingen en boringen kunnen gecombineerd worden in scenario’s die de mogelijke variatie in de ondergrond beschrijven. Binnen het WBI2017 is een globale Stochastische Ondergrond Schematisatie (SOS) gemaakt. Met de globale SOS en lokale data wordt een lokale ondergrondschematisatie gemaakt, toegespitst op piping of macrostabiliteit.

Deze cursus behandelt de globale SOS en het opstellen van een lokale schematisatie. Ook komen de beoordeling van piping bij dijken via D-Soil Model en Ringtoets en van macrostabiliteit via D-Soil Model en BM Macrostabiliteit aan de orde.

WBI toetssporen piping en macrostabiliteit

Na afloop van de cursus:

  • weet je wat een globale en lokale SOS is kun je een lokale schematisatie opzetten en weet je welke data hiervoor nodig zijn
  • weet je welke focus je in de lokale SOS legt voor het toetsspoor piping weet je hoe je met ringtoets een beoordeling op piping kunt uitvoeren
  • weet je welke focus je in de lokale SOS legt voor het toetsspoor macrostabiliteit
  • weet je hoe je met de BasisModule Macrostabiliteit een beoordeling op macrostabiliteit kunt uitvoeren en hoe je de parameters kunt bepalen
  • kun je de beoordelingsresultaten piping en macrostabiliteit analyseren
  • heb je inzicht in de relatie tussen de schematisatie-aannames voor piping en macrostabiliteit en de beoordelingsresultaten

Bedoeld voor

Beoordelaars van waterkeringen.

Cursusdata: 11, 18 en 28 mei, 4 juni 2020
Dagindeling: dagcursus
Locatie: n.t.b
Prijs: € 2.100,00 excl. btw
Prijs is onder voorbehoud
In samenwerking met: Wateropleidingen
Taal: Dit programma wordt in het Engels gegeven.

Meer informatie en registratie

De organisatie van deze cursus wordt door PAO Techniek en Management verzorgd. Inschrijven voor deze cursus kan alleen via de website van PAO Techniek en Management.

Kijk voor het volledige cursusaanbod van PAO Techniek en Management op www.paotm.nl.