Masterclass grondgedrag (CGF-M) (PAOTM)

Bericht van de PAO Naar aanleiding van de persconferentie van maandag 23 maart 2020, zijn wij genoodzaakt alle cursussen tot en met 31 mei 2020 uit te stellen. We vinden dit zeer spijtig, maar het belang van ieders gezondheid staat voorop. Sommige cursussen gaan alsnog door als online cursus. Hierover word je per cursus geïnformeerd.

Heb je je inschreven voor een cursus t/m 31 mei?
Dan ontvang je spoedig bericht van ons. Wij zijn met onze cursusleiders en docenten in gesprek om een nieuwe datum te plannen voor de cursus. Zodra dit bekend is, zullen we je hierover berichten.

Wat gebeurt er met de cursussen na 31 mei?
Deze gaan vooralsnog gewoon door. We houden de actuele adviezen van de Rijksoverheid in de gaten. Het kan echter zo zijn dat een cursus verplaatst moet worden als er nieuwe maatregelen worden afgekondigd. Als dit het geval is, dan zullen wij je daar zo snel mogelijk over informeren.

Ik heb de cursus al betaald. Krijg ik mijn geld terug?
Alle cursussen tot en met 31 mei worden verplaatst naar later in het jaar. Je inschrijving wordt dus omgezet naar de nieuwe datum. Mocht deze datum je niet schikken, dan krijg je je geld terug.

Handen aan de grond

De Masterclass Grondgedrag is een aanvulling op de cursussen Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-1 en CGF-2) en gaat dieper in op het geotechnisch gedrag van grond. De opleiding staat onder auspiciën van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten. Waar CGF-1 en CGF-2 theoretische opleidingen zijn, is de CGF-Masterclass Grondgedrag zeer praktisch van aard. Het zelf uitvoeren van simpele, snelle experimentjes op diverse grondsoorten vormt daarbij het uitgangspunt.

In de geotechniek staat het materiaal grond centraal, met name het zogenoemde fysisch-mechanisch gedrag van grond: kan de grond een bepaalde belasting dragen en zo ja, hoeveel vervorming laat hij daarbij zien? Dit gedrag is van cruciaal belang voor de voorbereiding, het ontwerp, de uitvoering en de verdere levensduur van projecten in de GWW-sector. Een goed “gevoel” voor de eigenschappen van dit materiaal is daarbij een eerste vereiste. De Masterclass Grondgedrag is een unieke combinatie van grondbeproeving, analyse en discussie van de proefuitkomsten en praktisch-theoretische kennisoverdracht.

Grondgedrag is een cruciaal aspect van de geotechniek; bekend is dat 50% van de faalkosten bij bouwprojecten grond-gerelateerd zijn. Dat het daarbij gaat om aanzienlijke bedragen blijkt uit het feit dat deze faalkosten regelmatig de landelijke media halen. De risico’s, verbonden aan GWW-projecten kunnen dan ook in belangrijke mate worden teruggedrongen door een beter begrip van het grondgedrag.

Handen aan de grond in CGF-M

Tijdens de Masterclass:

  • kom je letterlijk in contact met veel relevante Nederlandse grondsoorten;
  • voer je met behulp van gewone huishoudelijke meetinstrumenten een groot aantal snelle, eenvoudige en elementaire proefjes uit op zand- en kleimonsters;
  • wissel je uitvoerig van gedachten over de proefresultaten en over de fysisch-mechanische achtergronden en geotechnische consequenties van het waargenomen gedrag;
  • krijg je inzicht in de verschillen tussen Nederlandse en buitenlandse geotechnische normen en standaarden;
  • wordt je gevoel voor het geotechnisch gedrag van grond sterk ontwikkeld.

Bedoeld voor

De Masterclass is bestemd voor alle professionals die in hun werk betrokken zijn bij het bouwen op de grond, in de grond of met de grond. Deze Masterclass vormt zowel voor ervaren als minder ervaren technici van uiteenlopende disciplines een bijzondere en nuttige ervaring. Het programma kan voorafgaand aan, als vervolg op of zelfs los van de cursussen CGF-1 en CGF-2 worden gevolgd.

Bekijk in de video wat docenten en deelnemers vertellen over: Masterclass Grondgedrag

Cursusleider(s): Dhr. Ir. P. Lubking, Dhr. Ir. J. Breedeveld (Deltares), Dhr. Drs. P.E.L. Schaminée (Deltares), Dhr. Ing. H.T.J. de Bruijn (Deltares)
Cursusdata: 3, 10, 17 en 24 november 2020
Locatie: Delft
Prijs: € 1.300,00 excl. btw
Prijs onder voorbehoud Prijs is inclusief digitale cursus map en alle catering Boek ‘Grondgedrag’ is optioneel bij te bestellen tot 28 april 2020
Roosterinformatie: 14:00 – 21:00 uur
In samenwerking met: KIVI afdeling Geotechniek

Meer informatie en registratie

De organisatie van deze cursus wordt door PAO Techniek en Management verzorgd. Inschrijven  voor deze cursus kan alleen via de website van PAO Techniek en Management.

Kijk voor het volledige cursusaanbod van PAO Techniek en Management op www.paotm.nl.