Cursus EnergyPLAN – Integrale Energie-Systeem Analyse

Nederland bungelt op positie 26 bijna onderaan op de Europese ranglijst met een percentage van slechts 6% duurzame energie in de energiemix. Denemarken staat op positie 5 op deze ranglijst en is het hoogst genoteerde land zonder een grote bijdrage van waterkrachtcentrales.

Veel beslissingen om het aandeel duurzame energie te vergroten worden genomen op provinciaal op lokaal niveau, maar deze organisaties hebben nu te weinig tools om de grootschalige energietransitie concreet vorm te geven. De universiteit van Aalborg (DK) heeft al 20 jaar geleden EnergyPLAN ontwikkeld, dat nu doorontwikkeld is en wereldwijd gebruikt wordt om beslissingen in de energietransitie te ondersteunen op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Daarom heeft Deltares de universiteit van Aalborg uitgenodigd om een 2-daagse cursus te geven over het praktsiche gebruik van EnergyPLAN in een Nederlandse context. De cursus bestaat uit een combinatie van presentaties en oefeningen met EnergyPLAN-modellen op nationaal en regional/lokaal niveau. De deelnemers worden opgeleid om hun eigen (regionale, lokale) energiesysteem te gaan modelleren. Deze cursus wordt in het Engels gegeven. Meer informatie en de registratie zijn beschikbaar op onze Engelstalige pagina Training Course EnergyPLAN.