10 jaar Deltares: Open Dag

Kennisinstituut Deltares bestaat tien jaar en dat wordt gevierd! Op zaterdag 6 oktober, tijdens de Dag van de Wetenschap, is iedereen welkom op onze locatie in Delft om kennis te maken met de wereld van waterveiligheid, duurzame energiebronnen, waterkwaliteit, groene steden en nog veel meer. Pomp je buurt droog, bewonder de grootste kunstmatige golf op aarde en modelleer zelf de Nederlandse kust.

Tijdens de open dag van Deltares zijn zowel volwassenen als kinderen tussen 10 en 16 uur welkom bij Deltares in Delft. Daar staan medewerkers klaar om al uw vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld droogte, overstromingen, bodemdaling, zeespiegelstijging of de mogelijkheden voor nieuwe duurzame energiebronnen uit water en bodem.

Veel te zien en te doen

Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag met de meetpparatuur, games en computerprogramma’s die de wetenschappers van Deltares gebruiken en ontwikkelen. Test zelf wat de kwaliteit van zwemwater is. Loop door een virtueel deltalandschap met een HoloLens op, of kom te weten hoe drones bijdragen aan de bescherming van onze dijken. Modelleer de kust van Nederland in de Sandbox en zie wat dit betekent voor de stromingen langs de kust. En test of jouw levensstijl past binnen de grenzen van één aarde tijdens de grote footprintquiz.

 

Golven Deltares, 29 juni 2018, Delft. Foto Marco De Swart

Kinderen  kunnen hun mooiste zandkasteel of een dijk  kunnen bouwen. Meet zelf de waterkwaliteit in de Watertransformator. En ze kunnen schatgraven.

Wereldberoemd zijn de onderzoeksfaciliteiten van Deltares. Niet zo raar, want in de Deltagoot worden de grootste kunstmatige golven van de wereld opgewekt. Erachter komen hoe een sluis werkt als het water hard stroomt? Dat kan in een groot waterbassin waar een stroming tot 1800 liter per seconde kan worden nagebootst en een sluis op schaal is nagebouwd.

De toegang voor de open dag is gratis.
Trek tijdens de open dag? Op onze campus staan verschillende foodtrucks om een lekker hapje te kopen.

Bereikbaarheid 

Vanaf station Delft centrum rijden er pendelbussen naar Deltares van 09. 45 tot 15.30 uur.  Vanaf Deltares naar station Delft vertrekt de laatste pendelbus om 17.00 uur.

Per fiets. Er is volopgelegenheid om uw fiets te parkeren.

Per trein. Op zaterdag 6 oktober stopt er geen trein op station Delft-Zuid. Vanaf Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal rijden er bussen naar station Delft. Check www.ns.nl

Per auto. Bij en in de nabije omgeving van Deltares is parkeergelegenheid op 2 – 10 minuten loopafstand. Volg de borden en er staan parkeerwachters die u de weg wijzen. Check voor u vertrekt www.vananaarbeter.nl

We maken u er op attent dat er foto’s worden gemaakt tijdens het evenement. We maken deze foto’s voor het doel deze intern en extern te kunnen publiceren in Deltares publicaties. Deze foto’s worden niet gedeeld met derden voor de doelstellingen van deze derden, met uitzondering van delen door gebruik van social media buttons.

 

Aanmelden open dag 6 oktober 10 jaar Deltares

  • Vul a.u.b. in wat van toepassing is