Online Congres Kennis- en Innovatieprogramma Marker Wadden

Op 1 juli organiseert het Kennis- en Innovatieprogramma Marker Wadden (KIMA) een online congres. Binnen KIMA onderzoeken Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, Deltares en EcoShape hoe het ecosysteem van Marker Wadden zich ontwikkelt.

Ook zo nieuwsgierig naar de metingen en het onderzoek op de Marker Wadden? En benieuwd naar de resultaten van de eerste tussen evaluatie? Of heeft u zelf een idee voor onderzoek in dit Living Lab?
In het Kennis- en Innovatieprogramma Marker Wadden (KIMA) onderzoeken Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, Deltares en EcoShape .
Tijdens het online congres delen we de waarnemingen uit het veld en de tussentijdse onderzoeksresultaten. U hoort meer over de ontwikkeling van Marker Wadden, de samenwerking en kennisdeling.  Onderzoekers geven presentaties over de vorderingen per onderzoeksthema.

Datum:            1 juli 2020

Tijd:                 13.00 – 17.00 uur

Waar:              Online, na aanmelding ontvang je de link naar het congres.

Voorlopig programma:

Aanmelden: 

Ja, ik meld me direct aan voor het online KIMA-congres

Ja, houd me op de hoogte over het programma, ik meld me eventueel later aan.

Marker Wadden
In het Markermeer groeit een nieuwe eilandengroep: Marker Wadden. De eilanden bestaan uit slib, aangevuld met zand en klei, alle drie afkomstig uit het Markermeer. Het doel is de om een natuur- en recreatiegebied te creëren waar planten, dieren, vogels en vissen zich thuis voelen en waar mensen van de natuur kunnen genieten.

In het Kennis- en Innovatieprogramma Marker Wadden (KIMA) onderzoeken Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, Deltares en EcoShape hoe het ecosysteem van Marker Wadden zich ontwikkelt. Dit programma heeft als doel kennis te genereren en te presenteren over bouwen met slib, zandige keringen, ecologie en governance.