NHV Voorjaarssymposium – Sensoren en big data in de hydrologie: complex of grote kans!?

De technologische ontwikkelingen gaan snel. Sensoring, internet of things, artificial intelligence, (big) data science, machine learning en cloud computing worden steeds vaker genoemd in relatie tot waterbeheer. Maar wat betekenen deze ontwikkelingen precies voor hydrologen en de Nederlandse watersector? De mogelijkheden lijken oneindig, maar wat is haalbaar en hoe kunnen deze “emerging technologies” precies worden ingezet? En, op welke manier kunnen deze technieken het waterbeheer verbeteren?

Aan de hand van presentaties, posters en workshops word je op het NHV-voorjaarssymposium (Nederlandse Hydrologische Vereniging) op de hoogte gebracht van een aantal emerging technology op het gebied van waterkwaliteit en waterkwantiteit van zowel grond- als oppervlaktewater die momenteel al worden toegepast of verkend. Experts van Deltares zijn aanwezig en geven een presentatie over hoe zij emerging technologies toepassen in hun werk.

Bekijk het programma op de website van NHV en meld je aan. Het symposium is zowel voor leden als niet-leden toegankelijk. We zien en spreken je graag op het symposium.