Online Kweldersymposium

De ruimte in Nederland is krap, dus het optimaliseren van de inrichting van landschappen en het gebruik van de baten is van groot belang. Dit geldt ook voor de intergetijdegebieden; de plekken waar land en water in elkaar overgaan. Deze gebieden staan centraal tijdens het Kweldersymposium, georganiseerd door Deltares, NCK en EcoShape. We belichten kwelders en Nature-based Solutions vanuit verschillende perspectieven in korte presentaties en discussies om de verbinding tussen praktijk en onderzoek te versterken.

Ecosysteemdiensten

Kwelders en Nature-based Solutions herbergen tal van ecosysteemdiensten. Ze hebben meerdere functies die kunnen bijdragen aan waterveiligheid, biodiversiteit en het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. Tegelijkertijd kan dit ervoor zorgen dat de druk op het gebied groter wordt en dat het oorspronkelijk gebruik verandert. De laatste jaren en decennia wordt steeds meer bekend over de waarde van de verschillende ecosysteemdiensten van kwelders door onderzoek en door de uitvoering van pilot projecten (bijvoorbeeld Marconi). Onlangs zijn verschillende (onderzoeks)projecten gehonoreerd waarin kwelders wederom een grote rol spelen (o.a. REST-COAST, Living Dikes, Living on the Edge).

Verbinding onderzoek en praktijk

Tijdens het Kweldersymposium willen we de verbinding tussen onderzoek en praktijk versterken. De centrale vraag is: Hoe kunnen we gewenste ecosysteemdiensten succesvol combineren in huidige en nieuwe kwelders/Nature-based Solutions?

Discussieer mee

Verschillende sprekers vanuit de praktijk, het onderzoek, advies en waterbouw presenteren hun visie en informeren over recent en toekomstig werk/onderzoek. Sprekers zullen een korte presentatie geven, waarna ze een paneldiscussie aangaan over de ontwikkeling en het gebruik van kwelders (in NbS).

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Aanmelden Kweldersymposium

Aan het deelnemen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u te informeren over deze bijeenkomst. Bekijk ook onze privacy verklaring.

Logo NCK

 

Inschrijven voor dit evenement Sluit formulier