Rethink the Delta

Hoe blijft Nederland (en de rest van de aarde) leefbaar bij bij twee tot drie meter zeespiegelstijging, droogte, bodemdaling en extreme neerslag?

Wat als het klimaat sneller en heviger verandert dan we nu verwachten?. Dan zullen we over 100 jaar op een andere manier in onze Nederlandse delta moeten wonen, werken en leven.  Wat moeten we in de aankomende 10 jaar samen ontwikkelen, ontwerpen, berekenen, beproeven, innoveren en doen aan opleiding en onderzoek om klaar te staan voor onze gezamenlijke missie: Nederland, Noordwest Europa en andere delta’s wereldwijd, leefbaar te houden?  We bouwen hierbij voort op en dragen bij aan het reeds lopende programma ReDesigning Delta’s met Convergence (TUDelft en Erasmus Universiteit), PBL en WUR.

Samen bouwen

Voor deze agenda, gericht op de komende 10 jaar, maken wij in het komende jaar een ambitieus programma waarin wij oplossingen genereren, verbeelden, ontwerpen en kennis en innovatieve, duurzame (en digitale) deltatechnologie ontwikkelen. Het bouwen van dit programma pakken we op met een brede coalitie aan partijen.

We dagen onszelf uit om in co-creatie te werken met betrokken deskundigen vanuit verschillende sectoren, disciplines en posities. Samen met u!

Doe mee

De eerste stap naar dit programma is ‘breed bouwen’. We organiseren hiertoe twee sessies om te komen tot een ‘ontwikkelagenda’ waarin we de belangrijkste thema’s en vraagstukken benoemen.

Wilt u meehelpen bouwen en uw deskundigheid, creativiteit en motivatie met ons delen? Schrijf u dan in voor één van de twee  “breed bouwen sessies” of neem contact met ons op.

Sessie 1: Woensdag 1 juni 2022, 13.00 uur tot 17.00 uur (niet langer aanmelden)

Sessie 2: Vrijdag 10 juni, 8.00 uur tot 12.00 uur

Locatie : Firma Van Buiten, Thijsseweg 1, 2629JA Delft

Wij wijzen u ook graag op de bredere context waarin dit voorstel past de International Delta Conference (16, 17 en 18 juni).

Laten we er samen voor zorgen dat we over 10 jaar een enthousiaste en deskundige professionele gemeenschap hebben ontwikkeld met voldoende diverse en inclusieve capaciteit die klaar staat voor de opgaven van dan en trots terug kan kijken op deze start waarin we onze gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben verzilverd.

Mede mogelijk gemaakt door

Gijs van den Boomen, Richard Jorissen, Arnoud Molenaar, Maarten Nijpels, Chris Zevenbergen, Bas Jonkman, Marjolijn Haasnoot, Ellen Tromp, Esther van Baaren, Stephanie Janssen, Ankie Bruens en Remon Pot.

Wilt u ook aansluiten bij dit initiatief, laat het ons weten.

Aanmelden

Rethink the Delta sessies

Aanmelden om mee te denken
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.