Adaptive planning samen met Australisch adviesbureau Aurecon

Gepubliceerd: 9 september 2019

Deltares en het Australische ingenieurs- en adviesbureau Aurecon gaan samenwerken op het gebied van ‘adaptive planning’. Een methode om robuuste en transparante beslissingen te nemen ondanks onzekerheden.

De Australische watersector kampt de afgelopen jaren met toenemende onzekerheden door weersextremen. Het continent kreeg te maken met extreem hoge temperaturen, periodes van droogte maar ook hevige regenval en overstromingen. Om met deze extremen toch beleid te kunnen maken op het gebied van watermanagement,  lange termijn plannen te maken en investeringen te doen, is het nodig voldoende opties open te houden. Deze flexibiliteit zie je bijvoorbeeld ook terug in het Nederlandse Deltaplan waarbij Deltares betrokken was.

Aurecon werkt zowel in Australie als wereldwijd aan waterprojecten die behoorlijke investeringen vragen.  Zij willen in hun advisering over die projecten graag de kennis van Deltares over ‘adaptive planning’ toepassen. ‘Ook veel waterbeheerders in Australie zien de noodzaak hiervan in en willen hiermee aan de slag’ aldus Mr Shane Tyrrell, Hoofd Strategische Waterplannen van Aurecon.

Links op de foto Nadine Slootjes, afdelingshoofd operationeel water management and crisis management van Deltares; en rechts Shane Tyrrell, Hoofd Strategisch Waterplannen van Aurecon.