Afstudeeronderzoek Ivana Pieters wint Schreuderstudieprijs

Gepubliceerd: 5 november 2014

Ivana Pieters heeft met afstudeeronderzoek “Subsurface construction from an energy point of view, potential energy savings from underground construction” de Schreuderstudieprijs 2014 gewonnen.

Deze prijs werd uitgereikt op 30 oktober werd tijdens het COB-congres. Ivana won in de categorie ‘Techniek’.

Puzzelstukje duurzame ontwikkeling van de ondergrond

Het afstudeeronderzoek van Ivana bij Deltares vormt één van de puzzelstukjes naar een meer concrete invulling van duurzame ontwikkeling van de ondergrond in een stedelijke omgeving. Ivana onderzocht energiebesparingsmogelijkheden van ondergronds bouwen, waarbij ze uiteenlopende bouwtechnieken doorrekende.

Schreuderstudieprijs

3007[1]
De Stichting A.M. Schreuders is in 1998 opgericht om vernieuwend ondergronds bouwen te stimuleren en te inspireren. Op deze manier wil de stichting haar bijdrage leveren aan het oplossen van ruimtelijke problemen in ons dichtbebouwde land in een tijd van overvolle wegen, dichtbebouwde stadskernen en groengebieden die steeds kleiner worden. Eens per twee jaar wordt voor studenten van Nederlandse hogescholen of universiteiten een prijs uitgereikt voor afstudeerprojecten die stimulerend en of bijzonder zijn voor het ondergronds bouwen.