Bijdrage Deltares aan rapport Verenigde Naties over klimaatverandering

Gepubliceerd: 28 maart 2014

Aanstaande zondagnacht verschijnt het nieuwe rapport van de UN Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). In dit tweede deelrapport wordt ingegaan op de wereldwijde gevolgen van klimaatverandering. Een klein aantal Nederlanders heeft meegeschreven aan dit rapport, waaronder onderzoeker Laurens Bouwer van Deltares.

Bouwer, expert op het gebied van overstromingsrisico’s, heeft bijgedragen aan het hoofdstuk over Europa. Hij heeft onder andere gekeken naar de veranderingen in de hydrologie, de hoeveelheid schade die door overstromingen is ontstaan en

Bijdrage Deltares aan rapport Verenigde Naties over klimaatveranderingwelke maatregelen er nodig zijn.

Sinds 1988 levert het IPCC om de zes jaar rapporten uit over klimaatverandering. De rapporten zijn gebaseerd op bestaande literatuur. In totaal zijn er drie werkgroepen die ieder hun (deel)rapport uitbrengen. Deel I betreft de meteorologie, deel II beschrijft de gevolgen van overstromingen en deel III gaat over het terugdringen van de uitstoot. In dit tweede deel, dat aanstaande zondag verschijnt, is naar duizenden journals en rapporten gekeken in de periode medio 2007 t/m augustus 2013.

De samenvatting van het rapport is vanaf 31 maart te downloaden op de website www.ipcc.ch.