Climate App: de nieuwe tool voor wereldwijde stedelijke klimaatmaatregelen

Gepubliceerd: 20 juni 2014

Hoe maken we steden bestand tegen overstromingen, heviger neerslag, droogte en hitte? Stedenbouwkundigen, ingenieurs, beleidsmakers en belangenorganisaties staan steeds vaker voor de uitdaging om steden bestand te maken tegen klimaatverandering. In de afgelopen jaren is hiernaar zeer veel onderzoek gedaan en zijn er boeken vol geschreven met mogelijke maatregelen. De Climate App, een nieuwe gratis tool, maakt deze maatregelen nu gemakkelijk en snel toegankelijk.

Wereldwijde toepassing en eenvoudig te gebruiken

De Climate App is ontwikkeld voor wereldwijde toepassing en is getest in Rotterdam, Delft, Ho Chi Minh City, Kopenhagen en New Orleans.
De app biedt informatie en inspiratie die relevant is voor een nieuwbouw, herstructurering of renovatie project. Op basis van eenvoudige criteria als schaal, landgebruik en type project selecteert en rangschikt de app de mogelijke maatregelen. Hiermee krijgt de gebruiker snel inzicht in de meest relevante maatregelen.

Climate App

Hulpmiddel bij stedelijke klimaatoplossingen

De testers hebben ervaren dat het klimaatrobuust maken van de stedelijke leefomgeving het beste gedaan kan worden door samen aan de hand van schetsen en de App als inspiratietool om oplossingen te onderzoeken. De app ondersteunt het proces van combineren van maatregelen op het niveau van een stad, wijk, straat of gebouw. Uit toepassing in de pilotsteden blijkt dat de app zeer snel werkt en daarom bijzonder geschikt is om in workshops en trainingen te gebruiken door stedenbouwkundigen, ingenieurs, beleidsmakers en belangenorganisaties.

De Climate App is te gebruiken via www.climateapp.nl en beschikbaar in de Appstore van Apple en de Playstore van Google.

De tool is ontwikkeld door een consortium van Grontmij, Witteveen+Bos, Deltares, het KNMI en Bosch Slabbers Landscape + Urban Design en gefinancierd door de Stichting Klimaat voor Ruimte, de provincie Utrecht en de Stichting Climate Adaptation Services.

Voor meer informatie: www.climateapp.nl