Congres Innovations for Global Water Challenges

Gepubliceerd: 8 april 2014

Bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten of overheden in de watersector kunnen kosteloos het congres ‘Innovations for Global Water Challenges’ bijwonen om met experts uit de hele wereld te praten. Deltares (Jaap Kwadijk) is een van de sprekers tijdens dit congres.

Organiserende partijen

Het congres is een activiteit van Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk), Topsector Water en partners uit de Nederlandse watersector. Water stelt overheden wereldwijd voor uiteenlopende uitdagingen. Tekorten, maar ook overschotten en vervuiling. Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen kunnen een belangrijke rol spelen in de oplossing van deze vraagstukken.

Drie thema’s

Het congres behandelt drie thema’s die mondiaal de grootste technologische belofte of uitdaging bieden: Water en ICT, stedelijk water en water en duurzaamheid. Er zijn 14 sprekers uit 14 verschillende landen. Zij vertellen over de technologische ontwikkelingen, uitdagingen en inzichten in landen zoals Brazilië, de Verenigde Staten, Singapore en Turkije. Ook het waterbeleid van buitenlandse overheden wordt besproken.

Matchmaking

Op het congres is volop de mogelijkheid tot matchmaking. In een workshop over Horizon 2020 hoort u welke kansen er voor u liggen binnen dit grote, multilaterale Europese programma. Heeft u vragen over internationale technologische samenwerking? De ruim 20 Innovatie Attachés beantwoorden ze graag.

Meer informatie:

Datum: 14 mei
Locatie: IHE in Delft
Aanmelden via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland