Deltares doet mee met New Business Challenge: Ghana 2014

Gepubliceerd: 27 mei 2014

Op woensdag 28 mei vindt in Den Haag de kick-off plaats van de New Business Challenge: Ghana 2014. De kick-off vormt het startsein van de Challenge, die is geïnitieerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en SustainableMotion . Tijdens deze Challenge worden Nederlandse en Ghanese studenten en pas afgestudeerden uitgedaagd om voor drie Nederlandse organisaties, waaronder Deltares, duurzame en innovatieve handelsmogelijkheden in Ghana te onderzoeken op basis van door de organisaties aangeleverde casus.

Zoeken naar nieuwe en innovatieve investerings- en handelsmogelijkheden

Bij de New Business Challenge staan samenwerking, kennisdeling en lokaal ondernemerschap centraal. De Challenge past in het beleid van minister Ploumen om de toegang van Nederlandse ondernemers tot de markten in ontwikkelingslanden te bevorderen en lokale ondernemers de kans te geven hun producten af te zetten op Europese en Nederlandse markten. Belangrijk daarbij is het opbouwen en stimuleren van gelijkwaardige (handels) relaties waarbij er gebruik wordt gemaakt van lokale kennis en ondernemerschap. Naast Deltares, doen ook Philips en constructiebedrijf Dijkstaal aan de Challenge mee.

Jury in Ghana kiest het meest innovatieve idee

Tijdens de kick-off worden de definitieve teams geselecteerd. Zij werken vervolgens zes weken online samen met de studenten in Ghana aan een businessplan. De laatste tien dagen van de uitwerking vinden plaats in Ghana. Daar werken de studenten samen met hun Ghanese teamgenoten aan hun eindpresentatie. Een onafhankelijke jury zal in Ghana uiteindelijk het meest innovatieve idee kiezen.

Voor meer informatie: Vincent van Velzen, Sustainable Motion: vincent@sustainablemotion.nl, 06-41856317. Zie ook: www.newbusinesschallenge.nl