Deltares Software Dagen volop aan de gang

Gepubliceerd: 20 juni 2019

Dinsdag 18 juni zijn de Deltares Software Dagen - Editie 2019 (DSD-NL 2019) van start gegaan. Het totaal aantal deelnemers is 285, afkomstig van 88 organisaties. De focus van het evenement ligt op ontwikkelingen en vernieuwingen in software, gerelateerd aan water, ondergrond en infrastructuur.

Het programma bestaat uit dagvullende gebruikersbijeenkomsten en symposia, zoals de Delft-FEWS NL Gebruikersdag, de iMOD Gebruikersdag, het D-HYDRO Symposium, het Minisymposium Basisregistratie Ondergrond (BRO) en de Geo Klantendag.

Ook dit jaar is de eigen casuïstiek centraal gesteld. Verschillende programmaonderdelen zijn gericht op eigen vraagstukken, modellen en ervaringen van gebruikers onder de aandacht te brengen. Een voorbeeld hiervan zijn de break-out sessies “D-HYDRO ontwikkelingen voor regionale toepassingen” en “Feedback marktpartijen D-HYDRO RWS modellen” op het D-HYDRO Symposium, de break-out sessie “Hands on met nieuwe features” op de Delft-FEWS NL Gebruikersdag en de RiverLab workshop – Bring Your Own Model (BYOM), waarin we gezamenlijk concrete vraag, probleem, of de ‘best modeling practice’ adresseren.

De kennisproducten in de vorm van software bindt ons allen. Keynote speaker Harold van Waveren, voorzitter van de Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging, de crisisadviesgroep van Rijkswaterstaat, op de Delft-FEWS NL Gebruikersdag: “SLIM watermanagement werkt, voor zowel wateroverlast als watertekort. Delft-FEWS speelt hierin een cruciale rol. In tijden van crisis kunnen de waterschappen en Rijkswaterstaat hierdoor samen het maximale uit het watersysteem halen“.

Op de DemoPlaza biedt Deltares een podium voor demonstraties van vernieuwende softwaretoepassingen en presentaties van toonaangevende projecten. Verschillende software partners maken gedurende de week gebruik van deze mogelijkheid om 1-op-1 kennis te delen met andere gebruikers en ontwikkelaars, en te discussiëren over innovatieve methoden.

Belangrijke mijlpalen zijn verder de lancering van “Delft-FEWS community portal” en D-Stability uit de D-GEO Suite 2020. De portal lancering heeft plaatsgevonden op de Delft-FEWS NL Gebruikersdag op dinsdag 18 juni. D-Stability wordt gelanceerd op de Geo Klantendag op donderdag 20 juni.

Meer informatie

https://softwaredagen.deltares.nl/2019