Mindert de Vries neemt afscheid als lector Building with Nature Hogeschool Zeeland

Gepubliceerd: 3 december 2014

Mindert de Vries neemt op 4 december tijdens het symposium ‘Waarde uit de delta’ afscheid als lector Building with Nature en leading lector Delta Academy Applied Research Centre, onderdeel van de Hogeschool Zeeland.

De Vries blijft als adviseur van het college van bestuur bij de Hogeschool Zeeland betrokken. Hij is tevens expertadviseur bij Deltares. Het lectoraat van De Vries wordt overgenomen door Joost Stronkhorst (Deltares) en Tjeerd Bouma (NIOZ).

 

 

Praktijkgericht onderzoek

De Vries kijkt met veel voldoening terug op de vier jaar dat hij het lectoraat bekleedde: ‘De ingenieurs van de toekomst maken dijken veiliger met behulp van de natuur. Dijken van alleen maar asfalt en beton maken plaats voor bijvoorbeeld oesterriffen, bredere dijken waar de natuur een meerwaarde biedt. Hierdoor zorgen de nieuwe dijken naast onze veiligheid ook voor een divers natuurgebied en bieden ze ruimte voor recreatie.

Mindert de Vries

Ze kunnen ook nog eens goedkoper worden aangelegd. Prachtig dat we onze studenten van de Delta Academy met het praktijkgerichte onderzoek deze nieuwste kennis en concepten mee kunnen geven.’

Verbetering onderzoek

Building with Nature, het bouwen van veilige waterkeringen met hulp van de natuur is een van de vier thema’s die centraal staan in het praktijkgericht onderzoek van het Delta Academy Applied Research Centre van de Hogeschool Zeeland. Via een groot aantal projecten zijn tientallen docenten, onderzoekers en honderden studenten intensief bezig met de thema’s veiligheid, natuurlijkheid, productiviteit en veerkracht van de Delta.

In samenwerking met Centre of Expertise Delta Technology, met steun van partners uit overheid en markt en de kennisinstituten Imares-WUR en Deltares is de kwaliteit van onderzoek verbeterd, is de omvang van het praktijkgericht onderzoek en onderwijs vergroot en is in de Deltaregio de basis voor een alliantie gelegd waarin de HZ een belangrijke rol vervuld.

Meer informatie

Het symposium ‘Waarde uit de delta’ wordt georganiseerd door het Centre of Expertise Delta Technology en vindt plaats in de Timmerfabriek, Koningsweg 37, 4381 NA Vlissingen.

Meer informatie: mindert.devries@hz.nl