Minister Cora van Nieuwenhuizen trapt viering 10-jarig bestaan van Deltares af

Gepubliceerd: 28 september 2018

Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft gistermiddag de viering van het 10-jarig bestaan van kennisinstituut Deltares ingeluid. Na afloop van haar werkbezoek onthulde zij een kunstwerk van Ronald A. Westerhuis op de campus van Deltares in Delft.

Deltares ontstond in 2008 uit een samenvoeging van verschillende technologische onderzoeksinstellingen (GeoDelft, TNO, WL | Delft Hydraulics) en een aantal specialistische diensten van Rijkswaterstaat. Vandaag de dag werken hier ruim 800 wetenschappers en onderzoekers aan binnen- en buitenlandse projecten op het gebied van water en ondergrond.

DELFT – Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen onthult kunstwerk Delta van kunstenaar Ronald A Westerhuis. – FOTO GUUS SCHOONEWILLE

Delta

Het kunstwerk van Ronald A. Westerhuis dat op de campus van Deltares werd onthuld, draagt de naam Delta. De sculptuur verbeeldt het deltagebied van een rivier waarin water, zand en sedimenten, afval en leven uit de hele wereld samenkomen. Volgens de kunstenaar staat dit gelijk aan de wijze waarop bij Deltares kennis van water en ondergrond van over de hele wereld samenkomen.

Ronald A. Westerhuis is vooral bekend als maker van het Nationaal monument MH17 en laat ook in deze sculptuur zijn liefde voor het gebruik van roestvrij staal zien.

Deltares viert haar 10-jarig bestaan verder met een dag voor relaties op vrijdag 5 oktober. Het grote publiek is welkom tijdens de open dag op zaterdag 6 oktober. Tijdens deze open dag kunnen jong en oud kennismaken met de wondere wereld van water en ondergrond.