Nieuwe uitgave Deltalife: gevolgen van klimaatverandering

Gepubliceerd: 28 januari 2022

Deze week is een nieuwe editie van ons corporate magazine 'Deltalife' verschenen. Graag gaan we dit jaar weer volop met elkaar aan de slag om onze hoopvolle missie ‘Enabling Delta Life’ waar te maken. Klimaatverandering vormt de uitdagende context voor onze kennis, systeemanalyses en de verkenning van handelingsperspectieven voor het integraal waterbeheer.

In deze editie van Deltalife gaan we in op de wijze waarop we prettig leven in onze delta’s waar ook ter wereld kunnen continueren. Zo hebben we gesproken met Valérie Masson-Delmotte, klimaatwetenschapper van de IPCC-Werkgroep. Op bevlogen wijze vertelt zij over bouwen voor de toekomst en de wijze waarop tools ingezet kunnen voor het beoordelen en beperken van de klimaatrisico’s.

Verder gaan we in deze Deltalife in op waterveiligheidslandschappen, hittestress in de stad en doen we verslag vanuit het Deltabassin. Daar testen we de krachten van Noordzeegolven op een hybride energie-eiland en onderzoeken hoe we drijvend plastic afval kunnen detecteren vanuit de ruimte.

Veel leesplezier!