NUSDeltares wint Winsemius Award in Singapore

Gepubliceerd: 29 maart 2017

NUSDeltares -de strategische samenwerking tussen Deltares en de National University of Singapore (NUS) – is vorige week bekroond met de Winsemius Award for Sustainability & Innovation. De prijs is een initiatief van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Singapore en is bedoeld om de prestaties van de Nederlandse en Singaporese bedrijven te stimuleren en belonen.

De derde editie van het Winsemius Awards Gala werd op 23 maart gehouden in het Grand Hyatt hotel. Het evenement vond plaats in aanwezigheid van de Singaporese minister van Nationale Ontwikkeling, Lawrence Wong, en de Nederlandse ambassadeur in Singapore, Jacques Werner.

NUS Deltares Winsemius Award SingaporeDe Winsemius Awards – genoemd naar de Nederlandse econoom Albert Winsemius, die een lange tijd adviseur van de Singaporese overheid was- werden uitgereikt in zeven categorieën. Winnaars waren die initiatieven die uitmunten op het gebied van duurzaamheid en innovatie. NUSDeltares werd winnaar in de categorie Singapore-Nederlandse samenwerking. De prijs werd in ontvangst genomen door de directeur van NUSDeltares, professor Sek Man Wong.

‘Duidelijke winnaar’

Volgens de jury was ‘NUSDeltares een duidelijke winnaar op het gebied van  samenwerking omdat hun alliantie verschillende werelddelen met elkaar verbindt en een enorme impact kan hebben voor de leefbaarheid van dichtbevolkte steden’

Rinus Vis, vertegenwoordiger van Deltares benadrukte ‘Gevolg van deze alliantie is dat onze bedrijven qua kennis groeien; voor onze landen geldt hetzelfde en ook gemeenschappen en de samenleving als geheel zullen hier op termijn voordeel bij hebben’.

Baanbrekende oplossingen

Binnen NUSDeltares verrichten de Nationale Universiteit van Singapore (NUS) en Deltares gezamenlijk onderzoek en passen dat toe in gespecialiseerde consultancy projecten, gericht op vier onderling verbonden onderzoeksonderwerpen: stedelijk waterbeheer, klimaatadaptatie, dichtbevolkte gebieden & data en hydro-informatica. Binnen elk van deze thema’s is de samenwerking erop gericht om het hoogwaardige fundamenteel onderzoek van NUS te verbinden met het innovatieve toegepast onderzoek en de toepassing daarvan door Deltares. De experts van NUS en Deltares werken samen op drie manieren: in fundamenteel onderzoek, toegepast onderzoek en consultancy. Gezamenlijk willen de partijen innovatieve, baanbrekende oplossingen ontwikkelen voor de maatschappelijke uitdagingen van nu.