Open dag Deltares: Maak kennis met de wondere wereld van water en ondergrond

Gepubliceerd: 27 september 2018

Kennisinstituut Deltares bestaat tien jaar en dat wordt gevierd! Op zaterdag 6 oktober, tijdens de Dag van de Wetenschap, is iedereen welkom op onze locatie in Delft om kennis te maken met de wereld van waterveiligheid, duurzame energiebronnen, waterkwaliteit, groene steden en nog veel meer. Pomp je buurt droog, bewonder de grootste kunstmatige golf op aarde en modelleer de Nederlandse kust met je eigen vingers.

Tijdens de open dag van het onderzoeks- en kennisinstituut zijn zowel volwassenen als kinderen tussen 10 en 16 uur welkom bij Deltares in Delft. Daar staan medewerkers klaar om al uw vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld droogte, overstromingen, bodemdaling, zeespiegelstijging of de mogelijkheden voor nieuwe duurzame energiebronnen uit water en bodem.

Deltagoot, 29 juni 2018, Delft. Foto Marco De Swart

Kinderen  kunnen hun mooiste zandkasteel of een dijk   bouwen. Meet zelf de waterkwaliteit in de Watertransformator. En ze kunnen schatgraven.

Wereldberoemd zijn de onderzoeksfaciliteiten van Deltares. Niet zo raar, want in de Deltagoot worden de grootste kunstmatige golven van de wereld opgewekt. Erachter komen hoe een sluis werkt als het water hard stroomt? Dat kan in een groot waterbassin waar een stroming tot 1800 liter per seconde kan worden nagebootst en een sluis op schaal is nagebouwd.

De toegang voor de open dag is gratis.
Krijg je trek tijdens onze open dag? Op onze campus staan verschillende foodtrucks waar lekkere hapjes, koffie/thee en drankjes worden verkocht.

Bereikbaarheid 

Vanaf station Delft centrum rijden er pendelbussen naar Deltares van 09. 45 tot 15.30 uur.  Vanaf Deltares naar station Delft vertrekt de laatste pendelbus om 17.00 uur.

Per fiets. Er is volop gelegenheid om uw fiets te parkeren.

Per trein. Op zaterdag 6 oktober stopt er geen trein op station Delft-Zuid. Vanaf Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal rijden er bussen naar station Delft. Check www.ns.nl

Per auto. Bij en in de nabije omgeving van Deltares is parkeergelegenheid op 2 – 10 minuten loopafstand. Volg de borden en er staan parkeerwachters die u de weg wijzen. Check voor u vertrekt www.vananaarbeter.nl