Presentaties online van de Deltares Software Dagen – Editie 2018

Gepubliceerd: 20 juni 2018

Van 5 t/m 8 juni hebben de Deltares Software Dagen – Editie 2018 plaatsgevonden. Het was de zevende keer dat dit vierdaagse evenement - als variant op de internationaal georiënteerde Delft Software Days - voor onze Nederlandse en Vlaamse doelgroep gehouden werd. De reacties die wij de afgelopen weken hebben gekregen zijn zeer positief en we kijken terug op een geslaagde editie!

Tijdens verschillende DSD-NL 2018 events zijn presentaties gegeven. De presentaties van de Delft-FEWS NL Gebruikersdag, de iMOD Gebruikersdag, het D-HYDRO Symposium, de Geo Klantendag en de Simona Gebruikersmiddag zijn nu beschikbaar via de DSD-NL 2018 website.

Positieve reacties

262 personen van 78 organisaties, afkomstig van gemeentes, waterschappen, provincies, rijksoverheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen, hebben deelgenomen. We hebben veel positieve reacties ontvangen. Vooral de interactieve sessies met open discussies werden buitengewoon gewaardeerd.

Roger de Crook, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR): “Delft-FEWS levert – al jaren en ongemerkt – heel veel waarde voor de (waterschaps)business. De centrale database als efficiënte opslag van hydrologische tijdreeksen en verrijkte data, het open archief als benutbaar ‘big data lake’ en de Delft-FEWS PI webservice als open data connectie naar buiten…”.

Eén van de vele hoogtepunten was de hands-on workshop “modelleren in de stad” van het D-HYDRO Symposium. Gemeentes, waterschappen en consultants toonden zich zeer geïnteresseerd in 1D2D modelleren met de D-HYDRO Suite, inclusief riolering en koppeling met daken en kolken. De workshop was afgeladen.

 

Eerdere DSD-NL presentaties

Bent u ook geïnteresseerd in voorgaande presentaties, neemt u dan vooral een kijkje op ons SlideShare kanaal.