President Singapore en koning Willem-Alexander brengen bezoek aan Deltares

Gepubliceerd: 23 november 2018

Gistermiddag brachten de president van Singapore, mevrouw Halimah Yacob, haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee en Koning Willem-Alexander een bezoek aan Deltares. Gesproken werd over de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel.

Gevolgen versnelde zeespiegelstijging

We presenteerden ons onderzoek naar de gevolgen van de versnelde zeespiegelstijging, waarbij we ook ingingen op de gevolgen voor Singapore. Daarnaast stonden we stil bij onze samenwerking met de National University of Singapore (NUS) en de diverse projecten die we in Singapore uitvoeren op het gebied van waterkwaliteit, -beschikbaarheid en -veiligheid.

Staatsbezoek

Het bezoek aan Deltares was een van de onderdelen van het officiële staatsbezoek van de Singaporese president aan Nederland, dat op woensdag 21 en donderdag 22 november plaatsvond. Het staatsbezoek bevestigt de goede en hechte bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Singapore. Het biedt gelegenheid om de samenwerking tussen beide landen te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van economie en innovatie. Singapore is voor Nederland een belangrijke partner in de Aziatische regio. Er zijn meer dan 1600 Nederlandse bedrijven gevestigd. Het land werkt nauw samen met Nederland op het gebied van duurzame technologie en haven- en waterinfrastructuur.