Roderik Hoekstra wint DPC Rising Star award

Gepubliceerd: 30 november 2017

Roderik Hoekstra, kustexpert bij Deltares heeft de Dredging and Port Construction (DPC) Rising Star award gewonnen. De prijs werd overhandigd aan Hoekstra tijdens het DPC Innovation Awards-evenement in Londen.

De prijswinnaar moet uitstekende prestaties hebben geleverd in de maritieme sector en leiderschap hebben laten zien door initiatief te tonen, passie  voor het vak te laten zien en een stapje extra te doen voor de sector. De jury loofde zijn toewijding en brede activiteiten in kust- en offshore-engineering, o.a. zijn rol in de (Young) CEDA en zijn activiteiten voor de TU Delft en UNESCO-IHE.

“Ik ben trots op het feit dat ik heb ervaren dat de baggerindustrie een toegevoegde waarde heeft in de omgeving waarin we leven op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie”, zegt Hoekstra. “Sinds mijn afstuderen aan de TU Delft voel ik mij verbonden met de baggersector en heb enorme bewondering voor de passie en het doorzettingsvermogen van mensen die in deze sector werken. Ik hoop daar ook in de toekomst mijn steentje aan bij te kunnen blijven dragen en studenten en jong professionals te motiveren om samen de uitdagingen van de toekomst aan te gaan, een betere wereld te creëren voor onszelf en vele toekomstige generaties “.