Publicaties
Zoek binnen publicaties
3598 resultaten
Bureaustudie modellering Oermoeras
Dit rapport beschrijft kort de resultaten van in het verleden uitgevoerde modelleringen aan het oermoeras op de locatie waar dit moeras vooralsnog gepland is, gesitueerd in de oksel van de Houtribdijk bij Lelystad. Bij benadering heeft dit moeras een oppervlak van 4000 ha.
Het benedenrivierengebied in tijden van klimaatverandering
De studie richt zich voornamelijk op het zuidelijke gedeelte van het Benedenrivierengebied . Er is uitgegaan van het W+-scenario. De belangrijkste onderzoeksvragen voor de verschillende sectoren liggen op het gebied van verzilting. Hoe ver zal in de toekomst het zoute water vanuit de zee doordringen? Wat voor technische oplossingen zijn er en wat zijn de kosten en baten?.
KPP Deltaprogramma Wadden : quick-scan beïnvloeding stormvloedhoogte Eems-Dollard
Dit projectvoorstel gaat in op de vraag in hoeverre de stormvloedhoogte in het Eems-Dollard estuarium door het nemen van maatregelen kan worden beïnvloed.
Basisdocument werkconferentie Helder over Slib (Leeuwarden, 10 juni 2010) : voorlopig rapport
Dit basisdocument vervult een verbindende rol op de werkconferentie 'Helder over slib' (10 juni 2010). Het verbindt vragen die bij beheerders en gebruikers leven met kennis die momenteel beschikbaar is, of beschikbaar komt. Daaruit vloeien de belangrijkste kennislacunes voort over de slibhuishouding van de Waddenzee. Deze notitie heeft betrekking op alle Nederlandse kombergingsgebieden, behalve het Eems-Dollard gebied.
Verkenning naar de gevolgen van klimaatverandering en klimaatadaptatiemaatregelen op KRW en Natura 2000 maatregelen en doelen
Deze studie is een verkenning naar de mogelijke gevolgen van klimaatverandering en klimaatadaptatiemaatregelen voor het behalen van de Kaderrichtlijn Waer (KRW) doelen voor rijkswateren. Tevens is er aandacht aan Natura2000 besteed.
Kenniskaart bodem en ondergrond
De kenniskaart bodem en ondergrond (Printversie A0, versie 24 december 2009), gemaakt in opdacht van het voormalig ministerie van VROM tbv de kennisagenda bodem en ondergrond die onder het uitvoeringsprogramma van het convenant bodemontwikkelingsbeleid en aanpak spoedlocaties wordt ontwikkeld.
Waterkwaliteit in relatie tot peilbeheer IJsselmeergebied : quick scan van de gevolgen van veranderd peilbeheer in het IJsselmeergebied op de zoutbelasting en waterkwaliteit
In dit rapport worden 2 vragen beantwoord: 1. Wat gebeurt er met de zoutbelasting van het IJsselmeer als door veranderend peilbeheer bepaalde perioden niet gespuid wordt? 2. wat betekent veranderend peilbeheer voor waterkwaliteit (chemie, zout, nutriënten) in relatie tot functies? zoekrichtingen zijn opzetten, handhaven of uitzakken van het peil.
Effect van peilstijging op de ecologie in het IJsselmeer
Onderzoek gedaan naar de effecten op de natuur in het IJsselmeer als gevolg van een meerpeil. De berekeningen zijn uitgevoerd met het modelinstrumentarium HABITAT.
Relatie poriewaterkwaliteit en samenstelling van anaerobe bagger : onderzoeksprogramma grootschalige bodemtoepassingen in diepe plassen
In deze rapportage is in opdracht van Rijkswaterstaat, Waterdienst de relatie uitgewerkt tussen de concentraties van zware metalen en arseen in het poriewater en de samenstelling van bagger. Dezesamenstellingswaarden op basis van poriewaterconcentraties zijn in diagrammen uitgezet tegen beschikbare milieukwaliteitsnormen. Daarbij is een aansluiting gemaakt met de eisen die voortvloeien uit de Europese grondwaterrichtlijn.
Toekomstbestendige verharde zeeweringen : mogelijke inrichtingsconcepten, ontwikkelpaden en strategieën (tussenrapportage 2011 van onderzoekfase 2, ten behoeve van het Deltaprogramma Kust)
Tussenrapportage 2011 van onderzoekfase 2, ten behoeve van hetDeltaporgramma Kust.Inhoudelijke en organisatorische bouwstenen voor mogelijke adaptatiestrategieën voor verharde zeeweringen op lokaal en bovenlokaal niveau'.