Publicaties
Zoek binnen publicaties
3598 resultaten
Verdelingscoëfficiënten van zware metalen in aquatische systemen
Transfer-functies voor het bepalen van de verdelingscoefficient (verdeling over sediment en water) voor zware metalen in aquatische systemen.
Verzilting van het Nederlandse grondwatersysteem : model versie 1.3
Het grondwatersysteem in het Nederlandse kustgebied wordt bedreigd door de intrusie van zout grondwater als gevolg van natuurlijke processen en antropogene activiteiten Voor dit onderzoek zijn met behulp van het ontwikkelde modelinstrumentarium kaarten gemaakt voor de veranderingen in chlorideconcentraties aan de onderkant van de deklaag, in kwel en in zoutvracht voor de autonome case zonder klimaatverandering en de KNMI ’06 klimaatscenario’s G, G+, W en W+ voor de jaren 2020, 2050 en 2100.
ANIMO-RT3D 1.0 on-line koppeling van ANIMO en RT3D voor dynamische modellering van nutriëntentransport op regionale schaal
In dit rapport wordt de ANIMO-RT3D koppeling beschreven en de reden van online koppeling hiervan.
3D model van het Grevelingenmeer voor hydrodynamica, waterkwaliteit en primaire productie : kalibratie- en validatiedocument
In het kader van de bijdrage van Deltares aan de MIRT Grevelingen (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) is het beschikbare 3D modelinstrumentarium voor hydrodynamica (waterbeweging), waterkwaliteit en primaire productie uitgebreid met en gevalideerd voor het jaar 2008. Samen met de eerder uitgevoerde kalibratie voor het jaar 2000 (Deltares, 2008) is hiermee een modelinstrumentarium operationeel beschikbaar voor toepassing in onderzoek en advies door Deltares, andere kennisinstituten en ingenieursbureaus. Het model is opgenomen in het Beheer en Onderhoud van modellen en kan op verzoek uitgeleverd worden. Samen met het kalibratierapport omvat dit validatierapport de onderliggende beschrijving en onderbouwing van het instrumentarium.
Meetstrategie en werkplan project 1.1 KvK : Climate Proof Cities
Voor het ontwikkelen van effectieve adaptatiestrategieën en maatregelen in de stad moet men rekening houden met verschillende atmosferische schaalniveaus. Dit betekent dat er behoefte is aan kennis van meteorologische processen op alle schaalniveaus. Hiervoor is een meetstrategie opgezet.
Ontwerpen op het raakvlak van water en ruimte : handreiking en voorbeelden
Er is in ons land meer ruimte nodig om water vast te houden, veilig te bergen en gecontroleerd af te voeren. Tegelijkertijd is er meer ruimte nodig voor verstedelijking en allerlei andere functies. Op Gebiedsniveau moeten we functies combineren. De ruimtelijke wateropgave versterkt de aandacht voor ontwerp, zowel stedenbouwkundig als landschapsarchitectonisch.
Quick scan ecologische meerwaarde alternatief oeverdijk : dijkversterking op het traject Hoorn - Amsterdam
Op het traject Hoor-Amsterdam wordt overwogen om voor de bestaande traditionele dijk een oeverdijk aan te leggen. De oeverdijk neemt onder andere de waterkerende functie over van de bestaande dijk. De vraag is opgepakt in hoeverre een oeverdijk meerwaarde heeft voor de ecologie.
Verkenning toepassingsmogelijkheden InSar bij waterkeringen voor locaties te Zeeland
Onderstaande selectie van locaties is beschouwd: 1. Havengebied Vlissingen, Ellewoudsdijk + Borssele, d.w.z. het gebied nabij waterkeringen direct tenOosten van Vlissingen (bij Borssele)2. Noord-Beveland dam + ""inlaat"" dijk (d.w.z. bij de Zuidelijke Noordland binnenhavendam bij de Oosterschelde kering) 3. Zierikzee 4. Westkapelle.
Gevolgen peilverandering IJsselmeergebied : een eerste indicatie van benodigde kruinhoogte en maatgevende waterstand : verbindende keringen
Meetexperiment invloed open water op luchttemperatuur
In dit onderzoek is aan de hand van een DTS meetopstelling inzicht verworven in de thermische processen rondom open water in de stedelijke omgeving.