Linux Specialist

Herken je jezelf als een klantgerichte en proactieve ICT-professional met een hands-on mentaliteit? Ben je analytisch sterk en heb je een passie voor Linux? En wil je samen met ons zorgen voor een optimale infrastructuur waarbij innovatie een belangrijk speerpunt is, dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een Linux specialist met affiniteit voor datacenterbeheer voor onze afdeling ICT. Binnen ICT is geen dag hetzelfde en kun je te maken hebben met een hoge werkdruk. Jij kan als geen ander het overzicht behouden en zorgt ten alle tijden voor een optimale servicegerichte houding. Je maakt de openstaande taken tot jouw verantwoordelijkheid en zoekt samen met je directe collega’s maar ook collega’s van andere afdelingen de samenwerking op, met als gezamenlijk doel een klantgerichte oplossing. Je ziet kansen en durft waar nodig initiatief te nemen. In de team- en werkdynamiek sta je je mannetje en communiceer je op een open en opbouwende manier.

Wat kan jij verwachten als Linux Specialist?

Je zorgt ervoor dat de eindgebruikers van diverse systemen naar alle tevredenheid geholpen zijn en bent bereid daar een stapje extra voor te zetten.

Jouw takenpakket bestaat uit:

 • Het oppakken van incidenten en wijzigingen met betrekking tot Linux, Storage en HPC (High Performance Computing) vanuit TopDesk;
 • (Pro)actief beheer van de infrastructuur met oog voor stabiliteit, security en availability;
 • Uitvoeren van patchmanagement;
 • Leveren van technische ondersteuning aan gebruikers;
 • Meewerken in projecten (LCM en innovatie);
 • Assisteren van de datacenter beheerder.

Wat verwacht Deltares van jou als Linux Specialist?

 • Je hebt een opleiding op MBO/HBO-niveau;
 • Je beschikt tenminste over de volgende certificering: RHCSA, ITIL Foundation;
 • Minimaal 3 jaar relevante en recente Linux ervaring met Red Hat en CentOS (FreeBSD is een pré);
 • RHCE en LPIC certificeringen zijn een pré;
 • Je hebt kennis van Software Defined Storage (ScaleIO, VSAN);
 • Je hebt kennis van scripting in bash;
 • Kennis van hardware (HP, Supermicro);
 • Ervaring met public cloud omgevingen als AWS en Azure;
 • Je hebt affiniteit met datacenterbeheer zodat de beheerder wanneer nodig geassisteerd kan worden.

Het team

Je valt binnen de afdeling ICT in het team ICT Infra welke ca. 12 medewerkers heeft. Gezamenlijk met de afdeling ICT USS (User Services & support) en ICT A&P (Advies & Projecten) ondersteun je de Deltares organisatie die uit ca 1200 medewerkers (intern en extern) bestaat. De afdeling ICT opereert in een uitdagende en dynamische omgeving en biedt een informele en prettige werkomgeving.

Werken bij Deltares

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond.  Deltares werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten, verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Wij adviseren overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is ons motto.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals regelmatige lunchlezingen, de Deltagoot en ons iD- lab, een interactief data research laboratorium en het Geochemisch en microbiologisch laboratorium in Utrecht.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct via de solliciteerknop en upload jouw CV en motivatiebrief voor 26 januari 2020.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Karin Hijma (HR adviseur; +31883357528).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door!

 

Solliciteren op deze vacature