(Junior) Software Engineer

Heb je recent jouw Master of HBO diploma gehaald in Software Engineering of een vergelijkbare studie? Of sta je op het punt om af te studeren? Zoek je een baan waar de bij jouw aanwezige software engineering kennis benut wordt om de wereld duurzamer en leefbaarder te maken? Ben je klaar voor de uitdaging om overstromingen te voorkomen, door te werken aan slimme softwareoplossingen voor vraagstukken in deltagebieden? Lees dan verder! Voor onze unit Deltares Software Centre (DSC) zijn wij op zoek naar een:

(Junior) Software Engineer

De unit Deltares Software Centre (DSC) ontwikkelt onder meer numerieke simulatiesoftware, waarbij we gebruik maken van diverse technieken zoals flexibele rekenroosters, high performance computing, modelling frameworks en game engines. De afdeling Software Product Development van DSC richt zich op de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige software producten. Recente voorbeelden zijn de ontwikkeling van het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium voor de nationale waterkeringen en de D-Hydro software suite, een pakket dat speciaal is gericht op het modelleren van kustgebieden, estuaria, rivieren en landelijk & stedelijk gebied.

Onze teams werken met moderne ontwikkel¬technieken, zoals Agile, TDD en XP. De user interfaces worden geschreven in C#, de onderliggende rekenharten in Fortran en de voorspellingssystemen in Java. Daarnaast maken we gebruik van Python en C++. De specialisten van de diverse disciplines van Deltares zijn nauw betrokken bij de specificatie en de validatie van nieuwe software.

Wat kan jij verwachten als (Junior) Software Engineer?

 • Je ontwikkelt gebruiksvriendelijke wetenschappelijke software voor water- en ondergrondonderzoek;
 • Je werkt samen met wetenschappelijke software engineers en specialisten aan software producten in een scrum team;
 • Je analyseert de software requirements samen met product owners en specialisten;
 • Je versnelt en vernieuwt bestaande simulatiemodellen, waarbij je de nieuwste IT mogelijkheden gebruikt;
 • Je verkent de mogelijkheden van data science en nieuwe technologieën, zoals cloud computing, voor toepassingen in de deltatechnologie;
 • Je standplaats is Delft.

Wat verwacht Deltares van jou als (Junior) Software Engineer?

 • Je hebt een MSc of HBO diploma in Computer Science (of een vergelijkbare opleiding);
 • Je hebt affiniteit met natuurwetenschappen en je hebt ervaring met softwareontwikkeling;
 • Je hebt de ambitie om hoge kwaliteit software te ontwikkelen in een wetenschappelijke omgeving;
 • Je bent resultaatgericht en commiteert je graag samen met een team aan gestelde deadline;
 • Je hebt ervaring met C# en wellicht andere programmeertalen (Java, Python, C++);
 • Kennis van onderwerpen zoals softwarearchitectuur, Continuous Integration, Unit Testing, UML en concepten als Object georiënteerd programmeren (OO) en Design Patterns zijn een pre;
 • Je bent gemotiveerd om te werken aan technische uitdagingen;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van innovatieve softwareoplossingen voor complexe problemen;
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je werkt zelfstandig, maar bent ook een teamspeler;
 • Je hebt een leergierige houding om je verder te ontwikkelen en reflecteert op eigen prestaties;
 • Je beheerst de Engelse taal.

Werken bij Deltares
Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deltares werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten en software en verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Onze software wordt wereldwijd gebruikt voor het adviseren we overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. We ontwikkelen bijvoorbeeld early warning systemen en simulatiesoftware voor het managen van overstromingen. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is onze core business.

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het bouwen aan jouw CV is belangrijk voor ons. Wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Doorgroei is mogelijk, bijvoorbeeld in het projectteam als scrum master, architect of projectmanager, maar ook op het gebied van onderzoek of wetenschap. We bieden bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals dagelijkse lunchlezingen, de Deltagoot (waar hoge golven kunnen worden opgewekt) en ons iD-lab (een interactief data onderzoekslaboratorium). Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen.

Interesse?
Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct, voor 2 December 2019 door jouw CV en motivatiebrief te uploaden. Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Melissa Ruts (HR Recruitment Officer; sollicitatie@deltares.nl; +31883358330) en Hans van Putten (Afdelingshoofd Software Product Development; Hans.vanPutten@deltares.nl; +31883357948).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren op deze vacature