Meettechnicus (MBO+)

Werk jij graag werken met complexe meetapparatuur en wil je graag aan de slag in een geotechnisch laboratorium?

Voor de afdeling Flood Defences, onderdeel van de Unit Geo Engineering bij Deltares, zijn we op zoek naar  een enthousiaste, leergierige en flexibele collega voor de functie van Meettechnicus (MBO).

Meettechnicus (MBO+)

De afdeling FLD van ongeveer 35 professionals levert hoogwaardige adviezen met betrekking tot het geotechnisch ontwerp en de veiligheidsanalyse van waterkeringen voor een grote verscheidenheid aan klanten, nationaal en internationaal. Onderwerpen zijn onder meer de geotechnische stabiliteit van waterkeringen, interne erosie (piping), grondwaterstroming, dijkbekledingen en zettings-vloeiingen. Daarnaast doet de afdeling ook toegepast onderzoek naar de geotechnische aspecten van waterkeringen en ontwikkelt daartoe numerieke modellen en laboratorium- en veldproeven.

Wat kan jij verwachten als Meettechnicus?

Je werkt in een team van 6 mensen met daaromheen een aantal adviseurs. De projecten worden uitgevoerd voor Waterschappen, Rijkswaterstaat en het (inter)nationale bedrijfsleven.

Je voert in diverse meetopstellingen proeven uit ter bepaling van de geotechnische parameters (zoals schuifsterkte, stijfheid, rek, consolidatie- en verwekingsgedrag) van grondsoorten (zand, klei, veen) ten behoeve van het ontwerp van waterkeringen, offshore constructies en de fundering van bruggen, tunnels, wegen, spoorlijnen en gebouwen. Je bent hiervoor met de volgende werkzaamheden bezig:

 • Je voert specialistische proeven uit in diverse meetopstellingen;
 • Je prepareert de te onderzoeken grondmonsters;
 • Je meet nauwkeurig de daarbij optredende spanningen, rekken en verplaatsingen;
 • Je onderhoudt de aanwezige apparatuur en sensoren;
 • Je denkt mee bij het opstellen van offertes aan klanten;

Wat verwacht Deltares van jou als Meettechnicus?

 • Je hebt een afgeronde technische MBO – opleiding;
 • Je beschikt over een goed mechanisch inzicht en hebt ervaring met elektromechanische meetapparatuur;
 • Je hebt 3 tot 5 jaren ervaring in een technische werkomgeving;
 • Je bent praktisch, oplossingsgericht én werkt tegelijkertijd nauwkeurig;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld;
 • Je bent je bewust van veilig werken en denkt na over verbeteringen in werkprocessen;
 • Je bent een echte teamplayer en schuwt niet voor wat zelfreflectie.

Werken bij Deltares

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het bouwen van jouw CV is belangrijk voor ons. Daarnaast faciliteren wij uitstekende opleidingsmogelijkheden. Uiteraard is doorgroei in de toekomst mogelijk.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals de Deltagoot, de Geocentrifuge en het iD- lab. Dagelijks worden er lunchlezingen gehouden.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur.

Wereldwijd werkt Deltares aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij in eigen land en internationaal.

Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten, verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Wij adviseren overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is onze core business.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct via de solliciteerknop en upload jouw CV en motivatiebrief.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met met Leo Voogt, afdelingshoofd Flood Defences (leo.voogt@deltares.nl of +31 653217531) of Marien Harkes, adviseur/onderzoeker bij de afdeling Flood Defences (marien.harkes@deltares.nl of +31 883357489).

Solliciteren op deze vacature