Meettechnicus met Water Affiniteit

Past het bij jou om modelopstellingen te bouwen en te testen in golfgoten en bassins? Bedien je graag technische apparatuur en meetsystemen, en wil je dit combineren met fysiek werk? Voor de projecten in de hydrodynamische faciliteiten (met name golfgoten en golfbassins) zijn we op zoek naar een enthousiaste, leergierige en flexibele collega voor de functie van Meettechnicus (MBO4).

De afdeling Coastal Structures & Waves bestaat uit ongeveer 25-30 professionals en levert hoogwaardige adviezen met betrekking tot waterbouwkundige constructies voor een grote verscheidenheid aan klanten, nationaal en internationaal. Onderwerpen zijn onder meer de sterkte van bekledingen van dijken en havendammen en de hoeveelheid golfoverslag over waterbouwkundige constructies. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van schaalmodellen die getest worden in golffaciliteiten zoals onze Deltagoot of Delta Basin. Daarnaast doet de afdeling ook toegepast en projectgericht onderzoek naar de hydrodynamische aspecten van waterkeringen en andere waterbouwkundige constructies en ontwikkelt daarvoor numerieke modellen en schaalmodellen voor laboratoriumtesten.

Wat kan jij verwachten als Meettechnicus?

Je bent de meewerkend voorman voor de bouw en het testen van schaalmodellen van waterbouwkundige constructies die belast worden door golven in golfgoten en golfbassins. Hierin ben jij gewend om veilig, oplossingsgericht en nauwkeurig te werken. Je combineert fysiek werk met de bediening van technische apparatuur en (computer) analyse van data.

Je gaat werken in een team van ongeveer zes mensen met daaromheen een aantal projectingenieurs. Jouw communicatieve vaardigheden komen dan goed van pas. De projecten doen we voor Rijkswaterstaat, Baggerbedrijven en andere aannemers, Adviesbureaus, Waterschappen en internationale klanten.

Je houdt je onder andere bezig met:

 • Het in overleg met de projectingenieur verzorgen van de planning van de bouw, de materiaalkeuze, de maatvoering en het testen van de constructies;
 • Het vertalen van de tekening van een modelopstelling naar een werkelijke fysieke modelopstelling in de golffaciliteit;
 • Het bouwen aan de constructie van schaalmodellen van zeebodems, constructies die voornamelijk bestaan stortsteen, cement en hout;
 • Het organiseren van de inzet van de bemensing voor de bouw van de modellen;
 • Uitvoeren van de proeven, en het duidelijk communiceren met directe collega’s en projectingenieurs over de voortgang;
 • Het verrichtten van (relatief eenvoudige) hout- en metaalbewerking van benodigd materiaal;
 • Het installeren van meetapparatuur (bijvoorbeeld golfhoogtemeters, drukopnemers, snelheidsmeters);
 • Het bedienen van de golfmachines en meetapparatuur tijdens het testen van de schaalmodellen;
 • Het uitvoeren van data-analyses op de resultaten van metingen en het rapporteren van gegevens in de vorm van Excel sheets met data;
 • Meedenken bij het doen van offertes aan klanten;
 • Het doen van verbetervoorstellen in werkprocessen rond de bouw en uitvoering van projecten.

Wat verwacht Deltares van jou als Meettechnicus?

 • Je hebt een afgeronde technische MBO4 (bijvoorbeeld MBO civiele techniek of Technicus Elektrotechniek);
 • Bij voorkeur 1 tot 3 jaren ervaring in een technische werkomgeving en affiniteit met water;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt een VCA certificaat of bereid deze binnen 3 maanden te behalen.

Werken bij Deltares

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor ons. Daarnaast faciliteren wij uitstekende opleidingsmogelijkheden.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals lunchlezingen, de Deltagoot en ons iD- lab.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur.  Wereldwijd werkt Deltares aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten, verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Wij adviseren overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is onze core business.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct via de solliciteerknop en upload jouw CV en motivatiebrief, voor 15 september.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Melissa Ruts, HR Recruitment Officer (sollicitatie@deltares.nl), of met Marcel van Gent, afdelingshoofd Coastal Structures & Waves: marcel.vangent@deltares.nl).

 

Solliciteren op deze vacature