Open sollicitatie voor (Junior) Software Engineers, Data Scientists en Projectmanagers

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. De organisatie telt meer dan 800 medewerkers en 36 nationaliteiten. We hebben een campus in Delft en in Utrecht. Deltares levert kennis die het verschil maakt via hoogwaardige, gevalideerde en gebruiksvriendelijke software, die continu door ontwikkeld wordt. Onze software is wereldwijd toonaangevend en wordt toegepast door ingenieursbureaus, overheden en kennisinstellingen. De software wordt ingezet voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals de gevolgen van overstromingen, zeespiegelstijging en kustontwikkeling, maar ook voor het ontwerpen van waterkeringen, landaanwinningen, waterverdeling en de energietransitie.

De software wordt ontwikkeld door de unit Deltares Software Centre (DSC). Binnen deze unit wordt onder meer numerieke simulatiesoftware ontwikkeld, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse technieken zoals flexibele rekenroosters, high performance computing, modelling frameworks en game engines. Omdat technologische ontwikkelingen snel gaan onderzoekt Deltares de toepassingsmogelijkheden van nieuwe technologieën voor water en ondergrond. Denk daarbij aan zaken op het vlak van big data, geavanceerd meten en monitoren, artificial intelligence en robotica. Vanuit Deltares geven we voortdurend impulsen aan de innovatiekracht van onze organisatie, zodat nieuwe technologieën gebruikt kunnen worden voor het sneller en beter beantwoorden van onderzoeksvraagstukken. Enkele recente voorbeelden zijn de Aqua Monitor, CIrcle en Delft3D Flexible Mesh.

Voor de unit DSC zijn we altijd op zoek naar nieuw talent zoals (Junior) Software Engineers, Data Scientists en Projectmanagers.

Herken je je in één van onderstaande profielen, dan moedigen we je aan om te solliciteren.

Voor alle profielen geldt:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding Informatica, Natuurwetenschappen, Wiskunde of een vergelijkbare opleiding;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met moderne programmeertalen en tools;
 • Je hebt affiniteit met het vakgebied van Deltares;
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt een leergierige houding om je verder te ontwikkelen en reflecteert op eigen prestaties;
 • Je beheerst de Engelse taal.

(Junior) Software Engineers

 • Je bent gemotiveerd om te werken aan technische uitdagingen;
 • Je bent resultaatgericht en commiteert je graag samen met een team aan gestelde deadlines;
 • Je hebt de ambitie om hoge kwaliteit software te ontwikkelen in een wetenschappelijke omgeving.

Data Scientist

 • Je kunt de verbinding maken tussen de nieuwste data science technieken en onderzoekers op het gebied van water, bodem en infrastructuur;
 • Je hebt de ambitie om samen te werken met top data scientists van ons vakgebied;
 • Je bent creatief en nieuwsgierig en je treedt graag buiten de gebaande paden.

Projectmanager

 • Je hebt aantoonbaar ervaring met de aansturing van software-ontwikkelprojecten, waarbij in teamverband is gewerkt volgens een Agile werkwijze, zoals Scrum of Kanban;
 • Je bent resultaatgericht, stelt daartoe prioriteiten en rapporteert tijdig;
 • Je streeft naar de continue verbetering van teamprestatie, kwaliteit en werkprocessen.

Kennis en ervaring met het werkterrein van Deltares is een pré.
Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het bouwen aan jouw CV is belangrijk voor ons. Wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Doorgroei is mogelijk, bijvoorbeeld in een projectteam als scrum master, architect of projectmanager, maar ook op het gebied van onderzoek of wetenschap. We bieden bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals ons iD-lab (een interactief data onderzoekslaboratorium) en de Deltagoot (waar hoge golven kunnen worden opgewekt). Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen.

Interesse?
Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct, voor 2 December 2019 door jouw CV en motivatiebrief te uploaden. Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Melissa Ruts, HR Recruitment Officer via sollicitatie@deltares.nl en Hans van Putten, Afdelingshoofd Software Product Development via hans.vanputten@deltares.nl.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren op deze vacature