Procescoördinator ICT

Heb jij ervaring binnen de ICT, ben je een teamplayer en heb je minimaal 2 jaar ervaring  op het gebied van procesmanagement? Dan is dit jouw baan! Voor onze afdeling ICT zijn wij op zoek naar een Procescoördinator die mensen en processen kan verbinden.

Wat kun jij verwachten als Procescoördinator bij Deltares?

Als procescoördinator help je mee met het verbeteren van de ICT-beheerprocessen die het ‘fundament’ vormen onder het ICT-beheer. Hierdoor blijft de dienstverlening op ICT-gebied voorspelbaar en transparant. Je faciliteert, instrueert en begeleidt de collega’s binnen de ICT-beheergroepen over het werken binnen de ICT beheerprocessen, wijziging- en configuratiebeheer. Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd de procesmanager ICT en doe je voorstellen voor structurele verbeteringen binnen de ICT-beheerprocessen.

De procescoördinator is primair verantwoordelijk voor de toegewezen processen ook kan de procescoördinator taken waarnemen van de overige beheerprocessen. We zijn op zoek naar een procescoördinator die zowel het wijzigings- als het configuratiebeheer coördineert.

 • Vanuit het proces configuratiebeheer zorg je voor een juiste en actuele registratie van de CMDB-Hardware componenten en het op verzoek aanmaken van configuratie overzichten, voor impact bepaling van wijzigingen en problemen.
 • Vanuit het proces wijzigingsbeheer ben je verantwoordelijk voor het aannemen van wijzigingsverzoeken en het sturen op de uitvoering. Hierbij koppel je de status naar terug naar alle procesverantwoordelijken en aanvragers.

Je weet deze ICT-beheerprocessen effectief en efficiënt toe te passen, uit te dragen en waar mogelijk te optimaliseren. Verder ben je aanspreekpunt voor ICT in het algemeen en producteigenaren/functioneel beheerders intern en extern.

Wat verwacht Deltares van jou als Procescoördinator ICT?

 • Je hebt kennis en ervaring van ITIL op het gebied van incident-, probleem-, wijziging- en configuratiebeheer.
 • Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding en tenminste 3 jaar relevante ICT werkervaring met tenminste 2 jaar ervaring op gebied van procesmanagement.
 • Een achtergrond in ICT-beheer en je weet te schakelen met zowel je collega’s binnen en buiten de afdeling, als leveranciers.
 • Je hebt een sterke focus op kwaliteit, je stelt hoge eisen en neemt structurele maatregelen ter voorkoming van fouten.
 • Je kunt inzichten vanuit de ICT-operatie vertalen naar verbeteringen binnen de ICT-beheerprocessen.
 • De toegevoegde waarde van ITIL en procesmatig werken weet je over te brengen bij je collega’s.
 •  Nauwkeurig, gestructureerd en resultaatgericht zijn is een must.
 • Je bent een aanpakker met een hands-on mentaliteit.
 • Je hebt oog voor de behoeften en wensen van klanten en past je aanpak daar op aan.

Werken bij Deltares

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is doorgroei mogelijk.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals regelmatige lunchlezingen, de Deltagoot en ons iD- lab, een interactief data research laboratorium. Word jij enthousiast van deze vacature en sluiten je kwaliteiten aan bij het functieprofiel, solliciteer dan door jouw CV en motivatiebrief te uploaden. Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Brian de Bruin (HR Recruitment Officer; sollicitatie@deltares.nl; +31 (0)88 335 8438)

Solliciteren op deze vacature