Project- / Unit Controller

Zet jij je bedrijfseconomische kennis graag in voor slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor veilige en leefbare deltagebieden in de gehele wereld? Heb je een achtergrond in de accountancy en ben je communicatief sterk, goed in samenwerken en kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende niveaus? Dan zijn wij, afdeling Finance & Control, op zoek naar jou als project-/ unit controller.

De afdeling Finance & Control (FNC) bestaat uit vier teams: Financial Control, Unit Control, Juridische Zaken en Inkoopadvies en Fiscale Zaken. De afdeling wordt geleid door de manager F&C en twee teamleiders. Het team Unit Control is het financiële ‘geweten’ van de organisatie. Het team bestaat uit 7 personen, en is verantwoordelijk voor projectcontrol, unit control en business analyse.

Wat kun jij verwachten als project-/ unit controller?

Het accent van je werk ligt op de beoordeling en ondersteuning van complexe financiële verantwoordingen richting subsidieverstrekkers en overige opdrachtgevers. Daarnaast coördineer je en lever je een belangrijke bijdrage aan onderdelen van de planning- en control cyclus (begroting, prognose, jaarrekening). Ook stel je toelichtingen op en voer je analyses uit op de financiële resultaten van de organisatie. Je beoordeelt, analyseert zelfstandig en rapporteert aan de teamleider Unit Control. Je waarborgt dat units de Deltares-brede werkwijze hanteren.

Andere belangrijke aspecten in deze functie zijn:

 • Je werkzaamheden zijn vooral gericht op de projecten van Deltares. Je komt daarbij in aanraking met binnen- en buitenlandse projecten die zijn gefinancierd met subsidies. Je beoordeelt en begeleidt zo nodig deze projecten;
 • Je werkt samen met verschillende projectadministrateurs, projectleiders en afdelingshoofden;
 • Voor het opstellen en analyseren van financiële rapportages maak je gebruik van ons ERP-systeem (Maconomy) en BI-tooling (SAS Visual Analytics).
 • Je signaleert verbeterpunten en zorgt, in afstemming met je collega’s, voor implementatie van oplossingen;
 • Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de financiële kolom binnen Deltares door actief mee te werken aan de realisatie van de missie, doelen en strategie;
 • De standplaats van de functie is Delft waarbij je incidenteel in Utrecht aanwezig bent.

Wat verwachten wij van jou als project-/ unit controller?

 • Je hebt een opleiding bedrijfskunde/bedrijfseconomie op HBO/WO-niveau en een brede werk- en praktijkervaring van minimaal vijf jaar, waarvan 3 jaar binnen de accountantspraktijk;
 • Je hebt ruime kennis van bedrijfseconomische analyse- en rekentechnieken en planning- en (interne) controletechnieken;
 • Je hebt uitstekende boekhoudkundige kennis en ervaring met het opstellen en  controleren van (subsidie)verantwoordingen;
 • Je hebt kennis van richtlijnen met betrekking tot financiële verslaglegging;
 • Je hebt ervaring met het opzetten en opstellen van begrotingen en prognoses (als onderdeel van de planning- en controlcyclus);
 • Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van interne controlewerkzaamheden;
 • Je werkt zelfstandig, bent communicatief sterk (schriftelijk/mondeling) en je kunt goed samenwerken;
 • Je hebt een leergierige houding, ontwikkelt je graag verder en reflecteert op eigen prestaties.

Werken bij Deltares

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is doorgroei mogelijk. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond. Deltares Werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten, verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Wij adviseren overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is ons motto.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct en upload jouw CV en motivatiebrief. Alle sollicitaties dienen via onze website te worden ingediend. Sollicitaties via andere kanalen worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gerard Kruger, (teamleider Unit Control; gerard.kruger@deltares.nl; +31883357280) of Karin Hijma (Sr HR adviseur) via sollicitatie@deltares.nl; +31883358330).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Solliciteren op deze vacature