Projectadministrateur zee- en kustsystemen

Zoek jij als projectadministrateur een uitdagende en brede functie in een internationale, technische omgeving? Ben jij de nauwkeurige administratieve duizendpoot die ervoor zorgt dat onze maatschappelijk relevante projecten financieel op rolletjes lopen? Aarzel niet langer en lees hieronder snel meer over de organisatie en de functie.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wij werken aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten en software. Deze software wordt wereldwijd gebruikt voor het adviseren van overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Enabling Delta Life is onze core business.

Als projectadministrateur ben je werkzaam voor de unit Zee- en Kustsystemen (ZKS). Zij opereert in een uitdagende en dynamische maatschappelijke omgeving, met de meeste aandacht voor het mariene systeem en de kustzone. Onze projecten kenmerken zich door gebruik van technische, maar ook maatschappelijke innovaties.

Wat kan je verwachten als projectadministrateur?

Als projectadministrateur ben jij er verantwoordelijk voor dat het beheer en de administratie in deze projecten goed verloopt. Je bent het financiële geweten van onze projecten en je bent een expert op financieel en administratief gebied. Je zorgt ervoor dat de dossiers per project op de juiste manier bijgehouden worden en dat zij de benodigde actuele informatie (bijvoorbeeld een interne begroting, de getekende offerte die aan de klant verstuurd is) bevatten. Je verwerkt de relevante informatie (zoals budgetten en facturatietermijnen) in ons ERP-systeem Maconomy.

Jouw bijdrage aan het bedrijf en het financieel succes van de projecten:

 • Bewaken van de kwaliteit van de projectdossier op juistheid, volledigheid en tijdigheid;
 • Aanleveren van de cijfers voor de interne controle, de maandrapportages en de jaarrekening;
 • Afstemming zoeken met projectleiders, lijnmanagers en de unitcontroller over voortgang en wijzigingen in de administratieve projectdossiers;
 • Verzorgen en analyseren van kostenrapportages, nacalculaties en maandrapportages met informatie over AEP (Analyse einde project);
 • Op proactieve wijze financiële risico’s en kansen signaleren en daarover projectleider en management adviseren;
 • Signaleren van verbeteringsmogelijkheden in administratieve processen en het deelnemen in verbeterprojecten;
 • Vraagbaak voor collega’s die hulp nodig hebben bij het invullen van hun time- of expense sheets in Maconomy en deze tevens controleren op juistheid;
 • Verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer van de unit.
 • Beheren van de inkoop facturen van de unit;
 • Back-up van de unitcontroller.

Wat verwacht Deltares van jou als projectadministrateur?

Uiteraard ben je een plezierige collega die zowel prima zelfstandig als in teamverband kan werken en gevoel heeft voor de business. Als persoon stap je gemakkelijk op mensen af en communiceer je op de juiste wijze met de diverse stakeholders. Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • Een afgeronde mbo/hbo-opleiding op het gebied van Administratie of Bedrijfseconomie;
 • Ca. 5 jaar ervaring financieel/administratieve werkervaring;
 • Je beheerst de Engelse taal;
 • Je bent leergierig, en werkt graag aan je persoonlijke ontwikkeling;
 • Je bent flexibel en servicegericht ingesteld;
 • Je bent proactief en toont initiatief om kansen te benutten;
 • Je bent organisatiesensitief en neemt verantwoordelijkheid voor het werk dat je doet;
 • Je reflecteert op je eigen handelen en ontwikkelt je graag verder.

Werken bij Deltares

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is doorgroei mogelijk.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals regelmatige lunchlezingen, de Deltagoot en ons iD- lab, een interactief data research laboratorium.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct en upload jouw CV en motivatiebrief. Alle sollicitaties dienen via onze website te worden ingediend. Sollicitaties via andere kanalen worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Twann Verhoeven, (afdelingshoofd Finance & Control; twann.verhoeven@deltares.nl; +31883357417) of Melissa Ruts (HR Recruitment Officer; sollicitatie@deltares.nl; +31883358330).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door met de onderstaande iconen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren op deze vacature