Projectadministrateur

Zoek jij als projectadministrateur een uitdagende en brede functie in een internationale, technische omgeving? Ben jij de nauwkeurige administratieve duizendpoot die ervoor zorgt dat onze maatschappelijk relevante projecten financieel op rolletjes lopen? Lees snel meer over onze organisatie en onze vacature. Voor meerdere Units zijn wij op zoek naar een enthousiaste en accurate projectadministrateur.

Wat kan je verwachten als projectadministrateur?

Als projectadministrateur ben jij er verantwoordelijk voor dat het beheer en de administratie in deze projecten goed verloopt. Je bent het financiële geweten van onze projecten en je ondersteunt projectleiders en het management op financieel en administratief gebied.

Je werkt binnen een van onze Units. Tevens ben je onderdeel van een team van projectadministrateurs en stem je veelvuldig af met de afdeling Finance en Control, zodat het proces van offerte tot controle kloppend is.

We gaan uit van een brede inzetbaarheid binnen het team van projectadministrateurs zodat je, indien nodig ook werkzaamheden kan verrichten bij andere units. We werken met het ERP-systeem Maconomy.

Jouw bijdrage aan het bedrijf en het financieel succes van de projecten:

 • Bewaken van de kwaliteit van de projectdossier op juistheid, volledigheid en tijdigheid in samenwerking met de projectleider;
 • Aanleveren van de cijfers voor de interne controle, de maandrapportages en de jaarrekening;
 • Afstemming zoeken met projectleiders, lijnmanagers en de unitcontroller over voortgang en wijzigingen in de administratieve projectdossiers;
 • Verzorgen en analyseren van kostenrapportages, nacalculaties en maandrapportages
 • Voorbereiden van maandelijkse financiële gesprekken ten behoeve van de beheersing van de projecten met informatie over AEP (Analyse einde project);
 • Op proactieve wijze financiële risico’s en kansen signaleren, facturaties verzorgen en daarover projectleider en management adviseren;
 • Ondersteuning leveren aan accountantscontroles en auditdossiers;
 • Signaleren van verbeteringsmogelijkheden in administratieve processen en het deelnemen in verbeterprojecten;
 • Vraagbaak voor collega’s die hulp nodig hebben bij het invullen van hun time- of expense sheets in Maconomy en deze tevens controleren op juistheid;
 • Verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer en het beheren van de inkoop facturen van de unit.

Wat verwacht Deltares van jou als projectadministrateur?

Je bent een plezierige collega die zowel prima zelfstandig als in teamverband kan werken en gevoel heeft voor de organisatie. Als persoon stap je gemakkelijk op mensen af en communiceer je op een prettige wijze met de diverse stakeholders. Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • Een afgeronde mbo/hbo-opleiding op het gebied van Administratie of Bedrijfseconomie;
 • Minimaal 2 jaar financieel/administratieve werkervaring;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal;
 • Je bent flexibel en servicegericht ingesteld;
 • Je bent organisatiesensitief en neemt verantwoordelijkheid voor het werk dat je doet;
 • Je reflecteert op je eigen handelen en ontwikkelt je graag verder;
 • Kennis van Maconomy is een pré.

Werken bij Deltares

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is er voldoende ruimte om verder te groeien.

We hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals, naast een marktconform salaris, een ABP middelloon pensioen, 34 vakantiedagen, een vitaliteitsbudget en een mobiliteitsbudget.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wij werken aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten en software. Deze software wordt wereldwijd gebruikt voor het adviseren van overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Enabling Delta Life is onze drijfveer.

Interesse?

Word jij enthousiast van deze vacature en sluiten je kwaliteiten aan bij het functieprofiel, solliciteer dan direct door jouw CV en motivatiebrief te uploaden. Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gerard Kruger, (teamleider Unit Control; gerard.kruger@deltares.nl; +31883357280) of ons recruitment team (sollicitatie@deltares.nl; +31883358330).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door met de onderstaande iconen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren op deze vacature