Projectadministrateur

Zoek jij als projectadministrateur een uitdagende en brede functie in een internationale, technische omgeving? Ben jij de nauwkeurige administratieve duizendpoot die ervoor zorgt dat onze maatschappelijk relevante projecten financieel op rolletjes lopen? Aarzel niet langer en lees hieronder snel meer over de organisatie en de functie.

Wat kan je verwachten als projectadministrateur?

Op dit moment hebben we twee posities als projectadministrateur beschikbaar. Eén op onze locatie in Utrecht voor de unit Bodem- en Grondwatersystemen en één op onze locatie in Delft voor de unit Zee- en Kustsystemen.

 • De unit Bodem- en Grondwatersystemen (met ruim 100 medewerkers) opereert in een uitdagende en dynamische maatschappelijke omgeving, met de meeste aandacht voor bodem- en grondwater. De unit heeft een ervaren team van drie projectadministrateurs.
 • De unit Zee- en Kustsystemen (met ruim 100 medewerkers) opereert in deze uitdagende en dynamische maatschappelijke omgeving, met de meeste aandacht voor het mariene systeem en de kustzone. De unit heeft een ervaren team van drie projectadministrateurs.

Als projectadministrateur ben jij er verantwoordelijk voor dat het beheer en de administratie in deze projecten goed verloopt. We werken met het ERP-systeem Maconomy. Je bent het financiële geweten van onze projecten en je ondersteunt projectleiders en het management op financieel en administratief gebied.

Jouw bijdrage aan het bedrijf en het financieel succes van de projecten:

 • Bewaken van de kwaliteit van het projectdossier op juistheid, volledigheid en tijdigheid;
 • Aanleveren van de cijfers voor de interne controle, de maandrapportages en de jaarrekening;
 • Afstemming zoeken met projectleiders, lijnmanagers en de unitcontroller over voortgang en wijzigingen in de administratieve projectdossiers;
 • Analyseren en verwerken van de projectvoortgangsrapportages en voorbereiden van maandelijkse financiële gesprekken ten behoeve van de beheersing van de projecten;
 • Op proactieve wijze projecten beheersen, facturaties verzorgen, financiële risico’s en kansen signaleren en daarover projectleider en management adviseren;
 • Ondersteuning leveren aan accountantscontroles en auditdossiers;
 • Signaleren van verbeteringsmogelijkheden in administratieve processen en het deelnemen in verbeterprojecten;
 • Beheren van de inkoop facturen van de unit.

Wat verwacht Deltares van jou als projectadministrateur?

Je bent een plezierige collega die zowel prima zelfstandig als in teamverband kan werken en gevoel heeft voor de business. Als persoon stap je gemakkelijk op mensen af en communiceer je op de juiste wijze met de diverse stakeholders. Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • Een afgeronde mbo/hbo-opleiding op het gebied van Administratie of Bedrijfseconomie;
 • Minimaal 2 jaar financieel/administratieve werkervaring;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal;
 • Je bent flexibel en servicegericht ingesteld;
 • Je bent organisatiesensitief en neemt verantwoordelijkheid voor het werk dat je doet;
 • Je reflecteert op je eigen handelen en ontwikkelt je graag verder.

Werken bij Deltares

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wij werken aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten en software. Deze software wordt wereldwijd gebruikt voor het adviseren van overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Enabling Delta Life is onze core business.

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is doorgroei mogelijk. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct en upload jouw CV en motivatiebrief. Alle sollicitaties dienen via onze website te worden ingediend. Sollicitaties via andere kanalen worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Melissa Ruts of Debbie Duimel (HR Recruitment Officer; sollicitatie@deltares.nl; +31883358438).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door met de onderstaande iconen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren op deze vacature