Projectcontroller (32-40 uur)

Zoek jij als projectcontroller een uitdagende en brede functie in een internationale, technische omgeving? Houd jij ervan om complexe projecten financieel op rolletjes te laten lopen? Voor onze afdeling Finance & Control (F&C) zijn wij op zoek naar een projectcontroller die een deskundige en enthousiaste sparringpartner is voor onze projectleiders en leidinggevenden.

De afdeling F&C bestaat uit vier teams: Financial Control, Unit Control, Juridische Zaken & Inkoopadvies, en Tax. De afdeling wordt geleid door het hoofd F&C en twee teamleiders. Het team Unit Control is het financiële ‘geweten’ van de Unitmanagers. Het team bestaat uit 7 personen, en is verantwoordelijk voor unit control, projectcontrol, en business analyse.

Wat kun je verwachten als Projectcontroller?

Bij Deltares wordt jaarlijks aan honderden advies- en onderzoeksprojecten gewerkt. De variatie in duur en complexiteit is enorm. Ons team van projectadministrateurs helpt de projectleiders om die projecten administratief in goede banen te leiden.
Sommige typen projecten zijn administratief extra complex; dat zijn vooral grote, unit overstijgende projecten, internationale projecten, EU-projecten en projecten die met subsidies worden gefinancierd. Dat zijn de projecten waar de projectcontroller zich over ontfermt.

 • Je bent al vanaf de offertefase bij (subsidie)projecten betrokken. In afstemming met je F&C-collega’s adviseer je projectleiders over de administratieve structuur van hun project(en), de interne begroting, en de inrichting van het projectdossier;
 • Je bewaakt de kwaliteit van de projectdossiers;
 • Je ziet erop toe dat de relevante informatie (budgetten, facturatie-termijnen) goed in ons ERP-systeem Maconomy wordt verwerkt;
 • Je levert cijfers aan voor de interne controle, de maandrapportage en de jaarrekening;
 • Je maakt zelf analyses en rapportages voor zowel de interne als de externe verantwoordingen en signaleert vroegtijdig risico’s en kansen. Op basis daarvan overleg je met de unitcontroller en geef je advies aan projectleiders en leidinggevenden;
 • Je bespreekt verbetermogelijkheden in administratieve processen met je collega’s in het team Unit Control en helpt die verbeteringen organisatiebreed te implementeren;
 • Je bent vraagbaak voor de projectadministrateurs en projectleiders;
 • De standplaats van de functie is Delft waarbij je ook af en toe naar onze vestiging in Utrecht reist.

Wat verwachten we van jou als Projectcontroller?

 • Een afgeronde mbo/hbo-opleiding op het gebied van administratie of bedrijfseconomie;
 • Je hebt gespecialiseerde vakkennis van financiële en administratieve processen en systemen;
 • Je beheerst de Engelse taal;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als projectcontroller;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met EU-projecten en/of subsidie-projecten;
 • Je hebt ervaring met ERP-systemen;
 • Je hebt oog voor financiële en juridische regelgeving, en kunt die vertalen naar projectadministraties;
 • Je hebt een assertieve houding in combinatie met een onafhankelijke, goed gestructureerde en hands-on mentaliteit;
 • Je bent een sterke en opbouwende gesprekspartner en kunt goed adviseren;
 • Je reflecteert op je eigen handelen en ontwikkelt je graag verder.

Werken bij Deltares

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is doorgroei mogelijk.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals regelmatige lunchlezingen, de Deltagoot en ons iD- lab, een interactief data research laboratorium.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deltares werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten, verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Wij adviseren overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is ons motto.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct en upload jouw CV en motivatiebrief. Alle sollicitaties dienen via onze website te worden ingediend. Sollicitaties via andere kanalen worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Twann Verhoeven, (afdelingshoofd Finance & Control; twann.verhoeven@deltares.nl; +31883357417) of Melissa Ruts (HR Recruitment Officer; sollicitatie@deltares.nl; +31883358330).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door via de onderstaande iconen.

Solliciteren op deze vacature