Senior Adviseur Projecten Water & Energie

Wij zijn op zoek naar een daadkrachtige adviseur met uitgebreide kennis en ervaring met de energietransitie die met ons werkt aan vernieuwende kennis en oplossingen.

Grote maatschappelijke uitdagingen

De overgang van fossiele energie naar duurzame energie is één van de grootste opgaven waar Nederland voor gesteld staat. Om de doelen van deze energietransitie te bereiken, is verregaande optimalisatie van duurzame energiebronnen zoals wind en zon, én energie uit bodem en water nodig. Deze nieuwe energievormen vereisen diverse innovaties op het gebied van transport en opslag van energie(dragers). Het water- en bodemsysteem vervult hierin een cruciale rol.

Om een bijdrage te leveren aan innovatieve toekomstbestendige oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van waterbouw en industrie, ontwikkelt de unit Hydraulic Engineering topkennis van hydrodynamica en infrastructuur. We zijn proactief en geven richting aan de dialoog over de toekomst. Dit doen we in een prettige werkomgeving, samen met onze Deltares collega’s, strategische kennispartners en klanten.

Wat kun je verwachten als Senior Adviseur Projecten Water & Energie?

Samen met junior, medior en senior adviseurs ga je vanuit de Unit Hydraulic Engineering bijdragen aan de energietransitie door middel van:

  • Onderzoeks- en adviesprojecten initiëren en uitvoeren waarin kennis en tools worden ontwikkeld voor o.a. aquathermie, warmtenetten, WKO, en integrale slimme sturing van warmte- koude infrastructuur;
  • Een (internationale) leidende rol uitbouwen onder andere via nieuwe samenwerkingsverbanden met andere kennisinstituten, universiteiten en de private sector;
  • Een stevige rol nemen de verdere strategieontwikkeling op het gebied van water en energie in de breedte van Deltares;
  • Junior en medior researchers/adviseurs begeleiden in projecten en hun professionele (kennis)ontwikkeling.

Wat verwacht Deltares van jou als senior Adviseur Projecten Water & Energie?

  • Een MSc of PhD op een relevant vakgebied;
  • Minimaal 10-15 jaar relevante ervaring in initiëren en uitvoering van advies- en onderzoeksprojecten op het gebied van water en energie;
  • Uitgebreide ervaring met projecten die intensieve samenwerking vereisen met de overheid, universiteiten, andere kennisinstellingen en de private sector;
  • Je bent een excellente nationale en internationale netwerker en kan de meerwaarde van specialistisch werk goed uitleggen aan diverse stakeholders;
  • Je hebt een sterke interesse in het begeleiden en coaching van professionals;
  • Je beheerst vloeiend Nederlands en Engels.

Werken bij Deltares

Wij zijn een onafhankelijk instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en bodem. We hebben kennis in huis en ontwikkelen kennis over energie uit water en bodem, opslag van energie, infrastructuur voor water en energie en duurzaam gebruik van water en bodem.

Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en is doorgroei mogelijk.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen. Wij hebben bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals regelmatige lunchlezingen, de Deltagoot en ons iD- lab, een interactief data research laboratorium en het Geochemisch en microbiologisch laboratorium in Utrecht.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct door jouw CV en motivatiebrief te uploaden. Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Melissa Ruts en Debbie Duimel, HR Recruitment Officer via sollicitatie@deltares.nl en Bas van Vossen, afdelingshoofd Hydraulics for Infrastructure and Industry via Bas.vanvossen@deltares.nl.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren op deze vacature