Werkplaats werktuigbouwkundige

Ben jij een HBO-er of mbo-er (niveau 4) met ruime werkervaring op het gebied van Engineering of Werktuigbouwkunde? Werk en denk je graag mee om proeven, in grootschalige faciliteiten, mogelijk te maken? En ben je in staat diverse handelingen, zoals diverse lastechnieken, conventioneel draai- en freeswerk, knippen, zetten, boren, diverse houtbewerkingen, in de werkplaatsen te verrichten? Deltares zoekt een Werkplaats werktuigbouwkundige!

Deltares beschikt over een groot aantal experimentele faciliteiten voor het verrichten van onderzoek. Deze faciliteiten worden ingezet voor maatschappelijk relevante onderwerpen zoals wind op zee, de plastic soep, bouwen met de natuur, klimaat adaptief bouwen en veiligheid tegen overstromingen.

Om onderzoek in de model-, lab en veldfaciliteiten mogelijk te maken moeten er regelmatig nieuwe testopstellingen gemaakt worden, instrumenten gebouwd en ingezet worden, aanpassingen en reparaties gedaan worden. Hiervoor beschikt Deltares over werkplaatsen voor hout, metaal en fijn metaal. Het maken van testopstellingen doen we veelal niet alleen, maar samen met gespecialiseerde marktpartijen.

Wat kun je verwachten als werkplaats werktuigbouwkundige?

Als werkplaats werktuigbouwkundige heb je de uitdaging om samen met de onderzoekers een optimale oplossing te vinden voor het maken van testopstellingen. Je kunt hierbij denken aan de uitdaging om de balans te vinden in uitbesteden versus zelf maken. Je denkt mee bij de projecten en bij de tekeningen, je begeleidt uitbestedingen en maakt zelf opstellingen of doet aanpassingen. Je benadert zelfstandig en proactief interne klanten om input te geven bij het opzetten van projecten. Daarnaast ondersteun je andere collega’s (model assistenten en technici) in het veilig werken op de machines in de werkplaatsen.

Samengevat zijn de belangrijkste taken in deze functie:

  • Meedenken met de onderzoekers bij het maken van keuzes voor testopstellingen;
  • Het begeleiden van de aanbesteding van werk bij gespecialiseerde marktpartijen;
  • Ontwikkelen een goede relatie met de gespecialiseerde marktpartijen (denk aan de werkwijze van een bouwteam, de opdrachten vragen vaak nog om detaillering en aanpassing na de aanbesteding);
  • Het begeleiden assistenten en technici, ook in het juiste en veilige gebruik van de werkplaatsapparatuur;
  • Bouwen en uitvoeren van aanpassingen uit aan testopstellingen op het gebied van metaal- en houtbewerking.

De functie vereist dat je in staat bent de meest voorkomende handelingen (diverse lastechnieken, conventioneel draai- en freeswerk, knippen, zetten, boren, diverse houtbewerkingen) in de werkplaatsen te verrichten, en daarvoor ook over de benodigde vakdiploma’s beschikt.

Wat verwacht Deltares van jou als werkplaats werktuigbouwkundige?

  • Je hebt een succesvol afgesloten HBO of MBO-opleiding (niveau 4) op het gebied van engineering of werktuigbouwkunde;
  • Je beschikt over de basisvaardigheden en veiligheidspapieren om met de machines in de werkplaatsen om te gaan;
  • ·Je kunt 3D tekeningen lezen en hebt CAD kennis;
  • Je bent een teamplayer, inventief en nauwkeurig;
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en je kunt goed Engels spreken.

Werken bij Deltares

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deltares werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten en software en verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Onze kennis wordt wereldwijd gebruikt voor het adviseren aan overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is onze core business.

Ons aanbod

Wij bieden een informele, dynamische, zelfstandige en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het bouwen van jouw CV is belangrijk voor ons. Wij bieden goede opleidingsmogelijkheden, intern en extern.

We bieden bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals dagelijkse lunchlezingen, de Deltagoot (waar hoge golven kunnen worden opgewekt) en ons iD-lab (een interactief data onderzoeklaboratorium). Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen.

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct via de solliciteerknop en upload jouw CV en motivatiebrief. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Melissa Ruts, HR Recruitment Officer (sollicitatie@deltares.nl ) of Arjan Wijdeveld, afdelingshoofd EFS (arjan.wijdeveld@deltares.nl)

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door via de onderstaande social media iconen.

 

Solliciteren op deze vacature