Grondmechanica en funderingstechniek 1 (PAOTM)

Vervolgopleiding (CGF-1)

Deze opleiding gaat diep in op een breed scala aan onderwerpen in de grondmechanica en funderingstechniek en is een vervolg op de CGF-2 cursus. De opleiding staat onder auspiciën van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten.

In CGF-1 leert u zelfstandig bouwputten en funderingen te ontwerpen en verwerft u gedegen theoretische kennis en ontwerpvaardigheid in de grondmechanica en funderingstechniek. U rondt de opleiding af met een centraal examen.

De basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2) alsook de vervolgopleiding (CGF-1) worden beschouwd als dé standaard binnen het geotechnische werkveld en worden als zodanig hoog gewaardeerd binnen Nederland. Veel bedrijven in de civiele techniek stimuleren daarom hun medewerkers om deel te nemen aan deze cursus.

Onderdelen CGF-1

Tijdens deze boeiende praktijkopleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ingenieursgeologie
  • Grondonderzoek in het terrein en het laboratorium
  • Bepaling grondparameters ten behoeve van het geotechnisch ontwerp
  • Ontwerpen van grondconstructies en van funderingen op staal en palen
  • Opstellen bemalingsplan
  • Bepalen van het grondmechanisch draagvermogen
  • Ontwerpen van grondkerende constructies en verankeringen
  • Invloed van het uitvoeringsproces

Bedoeld voor
U heeft een vooropleiding op academisch niveau, hbo-niveau (civiele techniek), of mbo-niveau aangevuld met de Basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2). Hierdoor bent u in ieder geval bekend met termen als sondering, samendrukkingsproef, korrelspanning en momentenlijn. Het berekenen van krachten en spanningen in geotechnische constructies ziet u als een uitdaging.

Planning locaties Utrecht en Delft

De opleiding wordt zowel in Utrecht als Delft gegeven. Let er bij het inschrijven op dat u de opleiding met de juiste locatie en startdatum kiest. Bij verhindering bij een les kunt u deze op de andere locatie inhalen.

 

Cursusdata: Utrecht: start 17 september 2020 – 05 februari 2021
Delft: start 22 september 2020 – 05 februari 2021
Dagindeling: 19:00-21:00 uur
Locatie: Utrecht en Delft
Prijs: € 2.970,00 excl. btw
Prijs onder voorbehoud Prijs is inclusief syllabus, catering, examen en één herexamen. Er wordt gebruik gemaakt van NEN-norm 9997-1 +C2:2017, deze dien je zelf mee te nemen naar het examen of bij te bestellen bij de cursus voor 9 januari 2020.
Studiepunten: 28 (PDH’s Geotechniek)
24 (Kenniseenheden Constructeursregister)
Dagindeling: 14 (dinsdag)avonden en examen op vrijdagmiddag (Delft)

14 (donderdag)avonden en examen op vrijdagmiddag (Utrecht)

In samenwerking met: KIVI afdeling Geotechniek

Meer informatie en registratie

De organisatie van deze cursus wordt door PAO Techniek en Management verzorgd. Inschrijven voor deze cursus kan alleen via de website van PAO Techniek en Management

Kijk voor het volledige cursusaanbod van PAO Techniek en Management op www.paotm.nl.