Over Ahmed Elkadi

Dr. Ahmed Elkadi is een erkend geotechnisch ingenieur en onderzoeker met meer dan 25 jaar ervaring. Zijn academische kwalificaties omvatten een Bachelor in Civiele Techniek uit Egypte, 1991, en een Master (Engineering Geology) en PhD (Civil Engineering) van de Technische Universiteit Delft in Delft, Nederland, respectievelijk in 2000 en 2005.

Dr. Elkadi's ervaring omvat industriële opdrachten als geotechnisch adviseur/consultant in vele delen van de wereld (EU, Costa Rica, Egypte, Jordanië, Koeweit, Paraguay, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, Turkije en Verenigde Arabische Emiraten) en als onderzoeker in toegepaste geotechniek bij Deltares, en daarvoor bij TNO, op onderwerpen gerelateerd aan onder andere funderingen (bijv. monopiles) voor offshore windturbines, numerieke (large-deformation) modellering van bodem-constructie interactieproblemen, klimaatbestendigheid van infrastructuur, veldtesten en (geavanceerde) geotechnische laboratoriumtesten.

Hij heeft een brede achtergrond in geotechniek en civiele techniek, waaronder locatieonderzoek en laboratoriumwerk, funderingsontwerp, non-destructief funderingstesten, gevaren- en risicobeoordeling, forensische engineering en geotechniek met betrekking tot energie op zee.

Dr. Elkadi is gastonderzoeker aan de TU Delft in de groep Offshore Engineering. Daarnaast is hij voorzitter van een afdeling van het Koninklijk Genootschap van Ingenieurs (KIVI) en penningmeester en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ingenieursgeologen (Ingeokring). Elkadi is auteur en co-auteur van verschillende publicaties van internationale peer-reviewed tijdschriften en conferentieverslagen.

Deze pagina delen.