Golf- en stromingsfaciliteiten

De Deltagoot

Om waterbouwkundige constructies langs kusten of bij havens aan te passen op de veranderende omstandigheden, of daarvoor nieuw te bouwen is het belangrijk om deze eerst te testen. Doet het ontwerp waarvoor het bedacht is? Daarvoor beschikt Deltares over unieke golf- en stromingsfaciliteiten. Uniek vanwege grootte en nauwkeurigheid.

Bekijk onze golf- en stromingsfaciliteiten

Geofaciliteiten

De GeoCentrifuge

In de geofaciliteiten doen we onderzoek naar vraagstukken met betrekking tot de ondergrond. We bestuderen er de effecten die optreden als we in die ondergrond ingrijpen. Als je bijvoorbeeld een tunnel of een weg gaat aanleggen of wil verbeteren. Voordeel van deze simulaties is dat je toekomstige situaties en effecten kunt onderzoeken. De toekomst wordt natter, warmer, droger en ook dat heeft effect op de ondergrond. Door beleid als water en bodem sturend of de doelstelling van SDG11, duurzame steden en gemeenten, wordt hierop inspelen steeds belangrijker.

Bekijk onze geofaciliteiten

Datafaciliteiten

ID Lab

Met onze datafaciliteiten pakken we complexe uitdagingen aan op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. We gebruiken machine learning en deep learning om tools en modellen te ontwikkelen die bijdragen aan het leefbaar en veilig houden van deltagebieden over de hele wereld.

Biologisch, chemisch en fysisch onderzoek

De kwaliteit van water, grond en sediment is belangrijk voor de leefbaarheid. Zo onderzoeken we hier mogelijke oplossingen voor voldoende ruimte voor baggerspecie en de aanwezigheid en effecten van verontreinigende stoffen.

Instrumenten

Hydrohal

Deltares ontwikkelt standaard en op maat gemaakte meetinstrumenten en geavanceerde meettechnieken. Daarmee kunnen onder andere baggeraars, havenbedrijven, laboratoria, universiteiten en ingenieursbureaus hydrodynamische metingen verrichten. Onze meetinstrumenten bouwen voort op meer dan 70 jaar kennis en ervaring van fijne mechanica. Daardoor kunnen we ze steeds opnieuw aanpassen aan de huidige wensen.

Deze pagina delen.