Direct naar de GLOFFIS website

Hoogwater en droogte kunnen grote maatschappelijke gevolgen hebben. Ook kunnen er ongewenste gevolgen zijn voor economische sectoren zoals de verzekeringsbranche, fast-moving consumer goods, landbouw, energie, toeleveringsketens en de financiële sector.

Zo veroorzaakten overstromingen vanuit de Mississippi in 1993 een wereldwijde verhoging van de prijs van graan. De overstromingen in Thailand in 2011 resulteerden in een wereldwijd tekort aan harde schijven, en daarmee in hogere prijzen en kosten. De droogte in West-Europa in 2018 leidde tot een lange periode van extreem lage waterstanden op de Rijn, een belangrijke transporttak in Noordwest-Europa. De gestegen kosten van vervoer over water hebben op hun beurt geresulteerd in gestegen kosten van bouwmaterialen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Bedrijven kunnen maatregelen nemen om de negatieve gevolgen van hoogwater en droogte te reduceren. Zo kunnen de beheerders van toeleveringsketens tijdelijk hun materialen betrekken van alternatieve aanbieders, preventief voorraden tijdelijk vergroten en preventief reeds geproduceerde goederen verschepen naar veilig gebied. Landbouwbedrijven kunnen besluiten om droogteresistente gewassen in te zaaien. Producenten van computerchips kunnen koelwater inkopen.

Deltares beschikt over decennialange ervaring en over de expertise en vaardigheden die nodig zijn om hydrologische verwachtingen te maken en uit te leveren. Onze data is beschikbaar voor iedereen die besluiten baseert op hydrologische voorspellingen.

Plan een afspraak in

GLOFFIS past zich gemakkelijk aan jouw bedrijf aan. Of je nu een voorspelling voor overstroming of droogte wilt, voor één of voor meerdere locaties, of voor integratie in je managementdashboard, GLOFFIS voldoet aan jouw wensen. Plan een afspraak in en laat ons weten hoe jij GLOFFIS wilt gebruiken.

Meer informatie

Deze pagina delen.