Over Annemargreet de Leeuw

Annemargreet de Leeuw is programmamanager bij Deltares en gespecialiseerd in disaster risk management. Momenteel leidt zij het onderzoeksprogramma van Deltares over infrastructuursystemen. Dit onderzoeksprogramma richt zich op 1) veerkrachtige infrastructuur (infrastructuur die betrouwbaar operationeel is, ondanks de gevolgen van natuurrampen, nu en in de toekomst) en 2) geïntegreerde oplossingen voor infrastructuursystemen, waarbij de complexiteit van veranderende maatschappelijke eisen, koppeling van netwerken en multimodaal gebruik, circulaire en groene oplossingen worden omarmd.

Daarvoor leidde zij het vijfjarige programma van 22 miljoen euro voor de ontwikkeling en implementatie van wettelijke dijkenbeoordelingsinstrumenten. Met deze instrumenten beoordelen de waterkeringbeheerders elke zes jaar hun waterkeringen en rapporteren zij over de toestand ervan aan het parlement.

Zij heeft ervaring in het leiden van teams als afdelingshoofd. Gedurende 12 jaar heeft zij teams van uitstekende deskundigen geleid, de strategie voor de afdeling Overstromingsrisicobeheer uitgestippeld en het dagelijks beheer van de portefeuille gevoerd. De deskundigen in de afdeling beschikken over een verscheidenheid aan uitstekende kennis over onder meer: a) statistische regionale analyse van het weer, b) probabilistische analyse van gevaren (zeespiegel, rivierafvoer, regenval, grondwater) c) impactanalyse, d) robuustheids- en veerkrachtanalyse, e) klimaatverandering.

Werkervaring

 1. Deltares

  Programme manager Disaster Risk Management

  2017 - present
 2. Deltares

  Head of the Water Risk Analysis department

  2008 - 2017
 3. Rijkswaterstaat RIKZ

  Head of the Coastal Policy department

  2005 - 2008
 4. Rijkswaterstaat project bureau FLORIS

  Deputy program manager

  2000 - 2005
 5. Rijkswaterstaat DWW

  Team leader Flood Risk

  1998 - 2000
 6. WL|Delft Hydraulics

  Researcher/advisor on water management

  1990 - 1998

Deze pagina delen.