Over Bregje van Wesenbeeck

Dr. Bregje van Wesenbeeck is wetenschappelijk directeur van Deltares en senior expert in nature-based solutions (NBS). Ze is ook universitair hoofddocent aan de Technische Universiteit Delft in nature-based solutions en op ecosystemen gebaseerde aanpassing voor klimaatverandering en rampenrisicovermindering. Haar onderzoek richt zich op biogeomorfologische interacties in delta's met een focus op kwelders en mangroves en ze geeft les in het begrijpen van natuurlijke processen in het hele curriculum van de TU Delft. Ze initieerde testprogramma's van begroeide kust- en rivierlandschappen onder extreme omstandigheden. Dit werk wordt gebruikt om numerieke modellen te verbeteren om de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van het functioneren van NBS te vergroten.

Daarnaast doet Bregje onderzoek naar effectief herstel van kusthabitats. Ze streeft ernaar om zowel de wetenschappelijke onderbouwing als de verdere praktische toepassing van nature-based solutions te versterken. Bij Deltares heeft ze meer dan 15 jaar ervaring in het werken met ontwikkelingsbanken, VN, ngo's en overheden in Azië, Afrika, de VS en Nederland, voor wie ze advies geeft over overstromingsrisicovermindering, erosiemitigatie en aanpassing aan klimaatverandering. Ze gebruikt haar systeemkennis en projectervaring om de haalbaarheid van interventiestrategieën in verschillende kust-, rivier- en stedelijke omgevingen te evalueren. Als wetenschappelijk directeur is zij voorzitter van de wetenschapsraad van Deltares, die adviseert over kwaliteit en richting van het werk en de organisatie. Ze is een inclusieve, geduldige en pragmatische teamleider met ervaring in het leiden van multidisciplinaire en multiculturele teams.

Linkedin

Twitter : @BregjevW

Klik hier voor Google Scholar Citations.

Werkervaring

 1. Deltares

  Senior researcher/advisor at Deltares.

  2012 - Present
 2. Deltares

  Researcher/advisor at Deltares.

  2008 - 2011
 3. NIOO

  Coordination of project on creation of Japanese Oyster reefs as a mechanism for coastal defense at the NIOO.

  2006 - 2007
 4. Rijksuniversiteit Groningen and Brown University

  PhD research at the Netherlands Institute for Ecology (NIOO), Rijksuniversiteit Groningen (RUG) and Brown University. Main topic: Structuring role of interactions between species and the environment in salt marsh pioneer zones. Promotores: Dr. J.P. Bakker, Dr. P.M.J. Herman and Dr. M.D. Bertness.

  2002 - 2007
 5. Province of Noord-Holland

  Water & Green department of the Province of Noord-Holland. The project implied an extra impulse for policies on nature and water in a part of the urban agglomeration area of the Netherlands.

  2001 - 2002

Deze pagina delen.