Over Désirée Plenker

Désirée Plenker is civiel ingenieur met een veelzijdige ervaring in het werkveld van waterbouwkunde en geotechniek. Zij voltooide in 2012 haar studies waterbouwkunde, geotechniek en massieve constructies aan de Technische Universiteit Aken (Duitsland) met de graad van Diplom-Ingenieur (gelijk aan Master).

Daarna werkte ze bij de Technische Universiteit van Hamburg op de afdeling Geotechniek en Constructiemanagement. In deze tijd specialiseerde ze zich in interactieprocessen tussen de mediavloeistof en de bodem. Daarom werkte ze aan onderzoek naar de kleinschalige processen tussen een verspreid granulair medium en vloeistof bij verschillende toepassingen. De projecten omvatten zowel fysieke tests als numerieke simulatie met de gekoppelde CFD-DEM-benadering, dit was nieuw op het gebied van geotechniek.

Haar proefschrift over “Physical and Numerical Investigations on the Interaction of Granular Media and Fluid” verscheen in 2020. Na haar werk op de universiteit verhuisde ze naar Nederland om te werken als consultant/onderzoeker bij het onafhankelijke onderzoeksinstituut Deltares , om in de eenheid Waterbouwkunde te werken op het gebied van haven-, kust- en offshore-oplossingen.

Deze pagina delen.